vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Principele Radu al României va lansa și la Arad cartea-album „Povestea Castelului Peleș”

  de Special Arad | 10 iunie 2017, 2:26 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Luni, 12 iunie 2017, la ora 15, la librăria Corina din Arad, va avea loc lansarea volumului „Povestea Castelului Peleș”, în prezența Principelui Radu al României.

  Cartea este o recentă apariție a Editurii Curtea Veche și poartă semnătura Alteței Sale Regale.

  „Castelul Peleş este o capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente şi tendinţe din pictură, sculptură şi artele decorative. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate şi artişti vizionari. Reşedinţă a creatorului României moderne, Regele Carol I, Castelul Peleş este expresia ultimă a dorinţei de afirmare şi legitimare a poporului român între naţiunile moderne ale Europei. Cum orice castel are o poveste, se cuvenea să aibă şi Peleşul una, iar aceasta este dezvăluită chiar de unul dintre membrii Familiei Regale. Erudită, minuţioasă, adeseori inedită, superb ilustrată, Povestea Castelului Peleş este cea mai izbutită monografie de până acum a acestui fascinant şi glorios simbol al României”. (Adevărul)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.