duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primii refugiați au ajuns în România din Serbia. Cum au reacţionat când au fost prinşi

  de - | 16 septembrie 2015, 8:13 AM | Naţional

  0

  Marţi seara, la limita teritoriului României cu Serbia au fost prinşi doi cetăţeni afgani. Cei doi au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră în apropiere de fâşia verde, în zona Beba Veche, locul din România unde se întâlnesc 3 graniţe: a României, a Serbiei şi a Ungariei.

  Poliţiştii de frontieră timişeni i-au prins la câţiva metri de frontieră cu Serbia. Numai că au avut parte de o surpriză în momentul în care s-au apucat să-i ia la întrebări pe refugiaţi. Când afganii şi-au dat seama că au ajuns în România, au început să plângă.

  Migranţii au fost preluaţi de poliţiştii de frontieră timişeni şi duşi la audieri. Şi în timpul acestora, cei doi fraţi au izbucnit în lacrimi şi le-au explicat poliţiştilor de frontieră că ei nu aveau de gând să ajungă în România, că s-au rătăcit şi credeau că sunt în Ungaria. Printre hohote de plâns, au cerut să fie returnaţi în Serbia.

  Cei doi vor predaţi autorităţilor sârbe, în baza tratatului de readmisie, şi, cel mai probabil, odată ajunşi în ţară vecină, vor caută o altă cale de a intră în Ungaria. Sunt primii refugiaţi care pătrund în spaţiul românesc de la începutul exodului către Germania al imigranţilor, venind dinspre Grecia, pe ruta Macedonia-Serbia-Ungaria-Austria-Germania.

  Sursa> stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.