miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primarul Timişoarei, reacţie după accidentul în care a murit arădeanul Dănuţ Tol

  de Adriana Barbu | 24 februarie 2023, 11:37 AM | Regional | Știri Arad

  3

  Un accident teribil în care a murit una dintre speranţele Aradului, olimpicul-campion mondial Dănuţ Tol, a stârnit reacţia furioasă a primarului Timişoarei, Dominic Fritz. Pornind de la accidentul din Pasajul Michelangelo, în urma căruia au murit doi tineri, o tânără de 20 de ani și arădeanul de 19 de ani, şi de la faptul că Primăria are montate acolo camere de luat vederi şi a înregistrat aproape 80.000 de depăşiri ale vitezei în pasaj în ultimele zece zile, edilul Timişoarei sare la gâtul poliției, a legilor, a unei țări birocratice incapabile să își apare valorile și oamenii.

  Iată postarea sa: „Refuz să mai tac și să devin astfel complicele unui stat care ucide prin indolență. Ieri doi tineri de 19 ani au murit într-un accident terifiant la Pasajul Michelangelo. Probabil șoferul a știut că indiferent de viteza cu care merge, nu va fi amendat.

  78.796 de depășiri (!) ale limitei de viteză în ultimele 10 zile, în Pasajul Michelangelo. Asta au înregistrat radarele amplasate de Primărie acolo. Mașina pe care o vedeți în fotografie practic a zburat prin pasaj cu o viteză de 140 km/h, la începutul acestei săptămâni. Nu l-a amendat nimeni pe șofer, nu i-a suspendat nimeni permisul de conducere. Circulă în continuare.

  Avem pozele cu numerele de înmatriculare pentru fiecare din cei peste 78 de mii de șoferi care au călcat agresiv pedala de accelerație. Ce facem cu ele? Nimic. Suntem obligați sa le ștergem după cel mult 30 zile, pentru că Poliția Rutieră nu le poate folosi. Anul trecut am trimis toate datele la Poliție. Rezultatul? O anchetă a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, a cărei țintă e tot … Primăria (!). S-au apucat să cerceteze dacă am protejat destul datele personale ale șoferilor care nu respectă legea, dând aceste date poliției.

  Recunosc că uneori simt și eu că trăim în Absurdistan. Un stat care se vrea el însuși slab, cu frică să aplice reguli pentru toți și să-i sancționeze pe cei care pun viața celorlalți în pericol.

  Cer Poliției să găsească o soluție să folosească datele înregistrate de radare și să amendeze șoferii care pun în pericol vieți. Nu putem ignora la nesfârșit aproape 240.000 de depășiri ale vitezei lună de lună, într-un singur punct în Timișoara”.

  La final de postare, Dominic Fritz mai adaugă: Cer urgent Parlamentului și Guvernului să clarifice și să simplifice odată legislația și să includă drumurile municipale într-un sistem de radare fixe care pot trimite amenzi automat. Câți mai trebuie să moară ca să ieșim din aceasta impotență instituțională auto-impusă?”.

  •  Doliu în echipa Delta Force: „Dănuț dragă, ai fost pentru noi ca un frate. O să ne lipsești enorm!”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dragă FRIT
   De gura ești bun ,da’ te întreb : bun simt și dragoste de Aproapele tău ai ? Îți spun eu : NU ai . De ce ? Pentru că strada pe care este spitalul de ONCOLOGIE este pietonală și bolnavii de CANCER nu pot merga pe jos .Iar de-a lungul gardului la spitalul de PNEUMALOGIE este o gluma de spațiu verde de vreo 5-6metri lățime și vreo 250 metri lungime în loc de parcare pentru BOLNAVII DE PLĂMÂNI care deasemenea nu pot sa meargă pe jos .Și muidanezii de la politia locala stau la pândă și ne amendează dacă parcăm acolo . SĂ ÎȚI FIE RUȘINE că nu te mai satura Dumnezeu de bani . NESIMTITULE .

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. BRAVO POLIȚIA ROMÂNĂ!!!Mai trebuie să moară tineri în România!Ieși în stradă când mai cereți salarii MAJORATE!!! În rest în România este încurajată incontinuu după Revoluție….NEMUNCA, PREACURVIA, MITA, DESFRÂUL,OAMENII NONVALOARE, AVUȚIA, OPULENȚA, VITEZOMANII, DROGAȚII ETC.

   ȚINEȚI-O TOT AȘA….BRAVO!!!FELICITĂRI!!
   TOT O GROAPĂ NE DESPARTE PE TOȚI!!!!!!

   Condoleanțe familiilor!Dumnezeu să-i odihnească în liniște!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.