joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primarul Sepreușului, șofer pe „jeep”, însoțit de un bărbat cu armă de vânătoare, a început „recensământul” fazanilor la un braconaj de seară

  de Alin Olteanu | 3 martie 2022, 12:01 PM | Culise | Topic special

  0

  Comunicatul Poliției e sec. Așa cum sunt mai toate. Însă asta e regula și unde e „militărie” nu e tocmeală. Ia uitați cum sună textul pe care ni l-a trimis IPJ Arad, ieri: „Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au depistat la data de 1 martie,, un autoturism care se deplasa cu viteză redusă pe drumul județean dintre localitățile Șepreuș și Cermei aparținând fondului cinegetic numărul 44 din localitatea Chereluș. În urma verificării autoturismului, în interiorul acestuia se aflau doi bărbați de 44 și 64 de ani, ambii din Șepreuș, având asupra lor o armă de vânătoare cu alice calibrul 12, respectiv 13 bucăți cartuse de același calibru cu capsa nepercutată, totodată aceștia neputând prezenta autorizație de vânătoare valabilă pentru această dată și zonă. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

  Ei bine, fiindcă întreaga comună Șepreuș „vorbește”, un amănunt mai mult decât interesant a ajuns și la urechile noastre: șoferul de 64 de ani al autoturismului de teren suprins de polițiști în acțiune este nimeni altul decât primarul localității Șepreuș, Ioan Pintean. Într-adevăr, nu edilul s-a ales cu doar penal, ci doar însoțitorul său, însă ne e forate greu să credem că Pintean nu știa nimic cu privire la motivul pentru care se afla la volanul mașinii.

  L-am sunat pe primarul Pintean pentru a-i oferi posibilitatea să comenteze incidentul penal în care a fost implicat. I-am spus despre ce este vorba, a recunoscut că a fost la fața locului, dar când i-am cerut să comenteze ne-a spus textul: „Stați că vă sun pe numărul acesta peste puțin timp”.

  După mai bine de 40 de minute, primarul a revenit și ne-a explicat cum ved lucrurile din punctul său de vedere: „Pe mine m-a sunat fiul meu, în jurul orei 17,30, să merg să îl iau pe Gabriel Miclos, să îl duc cu mașina. După ce l-am luat, ne-a oprit un Duster alb, în care se aflau polițiști. I-am lăsat să caute în mașină, au gasit arma și ne-au întrebat de ce nu e în husă. Le-am explicat că habar nu am cum se ține o armă, că nu am fost în viața mea la vânătoare. Ei, fiul meu și cu Gabriel Micloș se pregăteau să meargă, cu autorizație, la vânătoare, eu doar trebuia să îl duc cu mașina la întâlnire. Nu înțeleg pentru ce s-a făcut atâta agitație, cu mașini de Poliție, cu dus la Poliție. Și mașina în care ne aflam este a fiului”.

  Ce spunea primarul Pintean în urmă cu doi ani, la investirea în funcție: „Lăsând la o parte „culorile” politice, doresc ca împreună cu noul consiliu local să respectăm jurământul depus și să colaborăm pentru binele comunei noastre”. Așadar, se ține de cuvânt: după aproape doi ani, își respectă jurământul și numără fazanii din zona pe care o administrează…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.