Primarul Lipovei, la un pas să rămână fără funcție! I-a făcut plângere penală „dușmanului”

  de Andrei Fuliaș | 4 mai 2017, 2:51 PM | Lipova | Știri Arad | Topic special

  2

  Știri Arad. Primarul Lipovei, Mircea Jichici, i-a făcut o plângere penală (aceasta se află în fața de cercetări) unuia dintre poștașii din orașul pe care-l administrează. Iar în această „fază” s-a ajuns în urma unei situații în care Jichici ar fi putut rămâne fără mandatul de primar.

  Totul pleacă de la procesul pe care Mircea Jichici îl are cu Agenția Națională de Integritate (ANI). În 18 martie 2016, ANI transmitea un comunicat prin care anunța că Mircea Jichici, în calitate de primar, a întocmit și semnat proiectele de hotărâre care au stat la baza adoptării Hotărârilor Consiliului Local al Orașului Lipova din data de 28 mai 2013 și 27 iunie 2013, privind însușirea, respectiv aprobarea P.U.Z.-ului ,,Parc fotovoltaic cu putere instalată mai mică de 5,5 MW și lucrări anexe: Racord electric la S.E.N., împrejmuire și drum de acces”, în favoarea beneficiarului S.C. R.T.I. Solar S.R.L., societate comercială cu care acesta avea o relație de angajament și de la care urma să obțină venituri. Pe perioada exercitării mandatului de primar, Jichici Iosif Mircea și soția sa (în calitate de proprietari), au încheiat cu S.C. R.T.I. SOLAR S.R.L. (în calitate de superficiar), un contract privind constituirea unui drept de superficie (obiectul contractului fiind reprezentat de imobillul teren arabil aflat în proprietatea soţilor Jichici, dobândit prin moștenire). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) şi (2)din Legea nr. 161/2003 și dispozițiile art. 75, lit. b) din Legea nr. 393/2004.

  Citește și: Primarul Lipovei, Mircea Jichici – declarat incompatibil de ANI! Nu a „scăpat” nici primarul Hălmagiului

  Deciziei ANI i s-a dat dreptate de către magistrații Curții de Apel Timișoara, iar de aici începe adevărata problemă, cea la care făceam referire la începutul articolului.

  Primarul Jichici susține, în plângerea penală depusă, că nu a primit acasă sentința magistraților Curții de Apel și că, din această cauză, dacă nu era atent și urmărea portalul instanței, ar fi putut să depășească termenul de depunere al contestației la Înalta Curte de Casație și Justiție. În consecință, nefăcând recurs, ar fi acceptat sentința Curții de Apel și astfel rămânea incompatibil, pierzându-și fotoliul de primar.

  În același timp, poștașul susține că el a lăsat „plicul” în poștă. Ei bine, tocmai asta este problema. Edilul spune că nu are cutie poștală și, totodată, că nu a semnat „nimic și niciunde” pentru primirea documentelor de la Curtea de Apel Timișoara.

  Întrebat dacă el a aflat rezultatul instanței, primarul Mircea Jichici spune că a văzut rezultatul, dar asta doar după ce a intrat pe portalul Curții de Apel. „Am cerut repunerea în termen și voi face recurs. Am și făcut documentele”, a declarat Mircea Jichici pentru Special Arad.

  În acest moment, la Înalta Curte de Casație și Justiție, cauza se află în procedură de filtru, urmând să fie alocat un termen de judecată. Însă asta nu înseamnă în mod obligatoriu că primarul nu va pierde (sau câștiga) procesul cu Agenția Națională de Integritate.

   

  proces ANI Jichici

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sa lase fotoliul de primar unuia capabil. E la al doilea mandat si nu se vede nimic. Lipova e un oras in paragina fara drumuri si cu foarte putine locuri de munca.

   Sper ca institutiile abilitate sa-si faca treaba si sa-l trmita la racoare pe Jichici.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.