Gyuszi Balint: „Când am ridicat intensitatea în antrenamente, au apărut problemele medicale”

  de Lucian Dănilă | 1 December 2022, 10:33 AM | Sport

  0

  Antrenorul Bătrânei Doamne, Gyuszi Balint, se pregătește împreună cu echipa pe care o pregătește pentru meciul din campionat cu Sepsi. UTA vine după două săptămâni de pregătire centralizată la nivel local, perioadă în care a disputat și două jocuri amicale cu Vijvodina și Vrsac, ambele din Serbia.

  Se știe că Balint este un antrenor care pune accentul pe agresivitate și intensitate, iar în această perioadă a încercat cu staff-ul său să-i aducă pe jucători la un nivel fizic dorit pentru filozofia sa de joc.

  Ne regăsim după trei săptămâni cumva atipice, după o întrerupere într-o perioadă destul de ciudată venită ca urmare a disputării Campionatului Mondial. Nici nu știu dacă pot spune că perioada asta ne-a prins bine sau nu, cu toate că era clar că aveam nevoie de câteva săptămâni în care să lucrăm mai mult. Legat de principii, e clar că am parcurs niște pași importanți în direcția pe care mi-o doresc eu, ca și exprimare. Din păcate, în momentul în care am încercat să ridicăm puțin intensitatea în antrenamente, au apărut problemele medicale și aici a fost principala noastră problemă. Se știe că eu îmi doresc foarte mult intensitate pe toate momentele jocului. Mi-am propus să creștem foarte mult în agresivitate, în interpretarea la cel mai bun nivel, la cea mai bună intensitate a fiecărui detaliu din antrenament și mai ales la jocuri. Iar problemele medicale apărute în ultimele trei săptămâni ne-au dat puțin înapoi. Dar, una peste alta, reacția băieților este tot ce contează, pentru că, indiferent de ceea ce gândim noi, de ce soluții propunem din punct de vedere tactic, spiritul e cel care contează, exprimarea colectivă ca și grup. Din acest punct de vedere eu zic că am progresat mult, iar acest spirit chiar va conta la meciul de vineri. Așadar, din punct de vedere mental, al încrederii în propriile forțe, am progresat cu toții, inclusiv eu. Obiectivele propuse sunt antrenamente reușite din multe puncte de vedere. E clar că, oricând este loc de mai bine, dar, practic, pentru mine principalul obiectiv a fost să creștem din punct de vedere mental să creștem. Apoi, toate urmează ca o consecință a muncii pe care o facem în fiecare zi”, spune Gyuszi Balint.

  Tehnicianul nu a dorit să comenteze prea mult „moștenirea” de la Ilie Poenaru. El nu a dorit să pună pe seama pregătirii făcute de fostul staff, accidentările jucătorilor din această perioadă.

  Nu aș vrea să intru foarte mult în detalii, pentru că ar însemna să vorbesc public despre niște lucruri care nu țin de mandatul meu și nu vreau să fac acest lucru sub nicio formă. Îmi respect colegii, îl respect pe Ilie Poenaru, îi respect staff-ul. Este clar că această schimbare de antrenor pe parcursul campionatului vine în urma unor probleme pe care noul antrenor trebuie să încerce să le regleze într-un timp cât se poate de scurt. E adevărat, nici terenurile grele nu ne-au ajutat în această perioadă, căci ele care încarcă foarte mult picioarele fotbaliștilor. Am încercat în special în perioada de cantonament, de 8 zile, să păstrăm cumva un echilibru. Adică nu era momentul să încărcăm foarte mult, dar e clar că în momentul în care vrei ca echipa să evolueze la o intensitate cât se poate de bună, atunci ai nevoie de intensitate și în antrenament. La final, puse cap la cap anumite detalii au dus la apariția unor probleme medicale”, a continuat Balint.

  UTA nu se poate baza la meciul cu Sepsi pe Chindriș, Erico, Ademi, Cascini, Isac și Ubbink, în timp ce Hoxhallari își ispășește ultima etapă de suspendare după cartonașul roșu încasat la meciul din Cupa României cu FC Buzău.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.