miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primarul comunei Zăbrani, Marian Toader reacționează: „Încă mai exista în Romania instanțe umile și șantajabile procurorilor DNA!”

  de Special Arad | 10 martie 2020, 1:52 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Primarul comunei Zăbrani, reacționează, într-o postare pe Facebook, la ultima sentință a magistraților de la Tribunalul Arad, cea prin care s-au acordat pedepse cu închisoarea într-un dosar vizând fonduri europene. Fără alte comentarii, redăm integral postarea edilului:

  „Am văzut foarte multe comentarii rostogolite in spatial public, privitor la persoana mea si as dori sa aduc cateva clarificari. Propunerea unui proiect de hotărâre spre aprobarea Consiliului Local, asupra oportunităţii căruia sunt chemaţi să decidă consilierii este un exerciţiu legal al atribuţiunilor primarului.
  Da, sunt primul primar din Romania condamnat (cu drept de recurs) pentru abuz in serviciu, pe o chestiune ce tine de OPORTUNITATEA unei investitii!!!

  Concret, instanta de penal a decis sa ignore totalmente decizia 262/2012 a Curtii de Apel Timisoara (pe care o puteti vedea mai sus), privind oportunitatea asocierii in participatiune a Consiliului Local Zabrani cu o persoana juridică în vederea implementării unui proiect propus, considerându-l oportun pentru dezvoltarea comunei!
  În condiţiile în care contractul de asociere în participaţiune este reglementat de o lege extrapenală, a fost întocmit de persoane cu calificare juridică şi o instanţă de judecată s-a pronunţat prin Decizia Curții de Apel Timișoara 262/2012, asupra legalităţii hotărârii Consiliului Local de aprobare a contractului de asociere în participațiune, se constată că, încă mai exista în Romania instanțe umile și șantajabile procurorilor DNA.

  Concret, am fost acuzat de faptul că am promovat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, un proiect de asociere în participațiune în loc de arendă, așa cum susține procurorul DNA.
  Pentru că, prin aceasta sentintă s-a deschis ”o cutie a pandorei”, cu privire la oportunitatea unei achiziții ori a unei investiții, unde sunt vizați toti funcționarii publici din țara asta, voi trimite Directiei Naționale Anticorupție (DNA) începand de mâine, câte un exemplar din fiecare proiect însoțit de o adresă de înaintare, prin care voi solicita, ca și în cazul celorlalte instituții publice și de utilități (ISU, MAPN, DSV, DSP, Mediu, Apa-Canal, ENEL etc). un aviz de oportunitate privind investiția, proiectul sau achiziția pe care dorim să o realizăm, astfel încât specialiștii DNA să își dea acordul cu privire la proiectele propuse!

  Este penibil, jignitor și umilitor tot circul și spectacolul creat în ultimii ani, de către această elită a anticorupției!”

  89511992 10216299336703814 1036877264999940096 n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.