Primarul Călin Bibarț asigură arădenii că mersul la vot nu le pune sănătatea în pericol: „Am luat toate măsurile necesare pentru protecția arădenilor în ziua votului”

  de Special Arad | 26 noiembrie 2020, 5:49 PM | Administraţie

  4

  Joi, 26 noiembrie 2020, în sala Regina Maria a Palatului Adminstrativ a avut o loc o întâlnire de lucru pentru stabilirea și întărirea măsurilor de protecție în ziua alegerilor parlamentare la care au participat prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, directorul DSP Arad, Horia Timiș și directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Domșa. Cu această ocazie a fost stabilit un set de măsuri astfel încât arădenii să-și exercite în deplină siguranță dreptul constituțional de a vota în data de 6 decembrie 2020.

  „Prioritatea noastră în această perioadă este să protejăm sănătatea arădenilor prin toate mijloacele posibile. De aceea am luat măsurile necesare pentru a asigura un cadru cât mai sigur pentru arădeni în ziua votului din 06 decembrie. În această perioadă dificilă este important ca oamenii să simtă un sprijin în administrația locală și să știe că suntem alături de ei”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, la finalul întâlnirii de lucru.

  Pentru prevenirea contaminării și limitarea riscului de îmbolnăvire este imperios necesar respectarea următoarele reguli de bază:
  – purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către participanţii la procesul electoral pe toată perioada în care se află în sediul secţiei de votare/localul de vot. În cazul în care un alegător nu dispune de mască de protecţie, acestuia i se va pune la dispoziţie o mască de protecţie, pe care o va purta pe tot parcursul prezenţei în interiorul sediului secţiei de votare şi în localul de vot;
  – asigurarea distanţării fizice de minimum 1 metru între participanţii la procesul electoral;
  – dezinfecţia periodică şi după fiecare contact direct cu alte persoane a mâinilor participanţilor la procesul electoral;
  – dezinfecţia sediilor secţiilor de votare, potrivit reglementărilor în vigoare;
  – după exprimarea votului, alegătorii vor părăsi imediat sediul secţiei de votare.

  Accesul alegătorilor în secțiile de votare se va face eșalonat pentru a se evita aglomerarea. Persoanele care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 (de exemplu, vârsta peste 65 de ani, persoane ce se declară cu diabet zaharat sau alte boli cronice, persoane cu imunitate deficitară) pot solicita acces prioritar în localul de vot. La intrarea în sediul secţiei de votare va fi organizat un filtru asigurat de către personalul tehnic al birourilor electorale a secţiilor de votare desemnat, dotat cu termometru, materiale de protecţie sanitară şi flacon cu dezinfectant. Alegătorii vor fi supuşi unui triaj observaţional şi vor fi termometrizaţi cu un termometru noncontact.

  În cazul în care un alegător prezintă simptome respiratorii evidente (de exemplu, tuse, rinoree, dificultăţi în respiraţie) sau este febril (este depistat cu temperatură de peste 37,3°C), personalul tehnic al birourilor electorale a secţiilor de votare va organiza accesul prioritizat al acestuia în localul de vot după cum urmează:
  – alegătorul va purta mască, astfel încât să acopere nasul şi gura, şi va fi menţinut la distanţă de celelalte persoane în exteriorul sediului secţiei de votare;
  – în localul de vot se vor face pregătirile necesare, astfel încât respectivul alegător să petreacă cât mai puţin timp în interiorul acestuia;
  – alegătorul îşi va dezinfecta mâinile la intrarea în sediul secţiei de votare și se va evita contactul fizic al acestuia cu suprafeţele sau cu alte persoane;
  – după finalizarea procedurilor de votare prevăzute de lege, alegătorul va fi condus în afara sediului secţiei de votare;
  – cabina de vot va fi dezinfectată, iar acolo unde este posibil, cabina va fi rezervată până la sfârşitul zilei de votare doar alegătorilor febrili şi/sau cu simptome respiratorii.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dar nu si pentru confidentialitatea votului. La sectia de votare din cadrul Spitalul Clinic Municipal Secţia O.R.L., ultimele mele 2 voturi s-au desfasurat cu materialul acela albastru tras pe laterale si in spatele meu, dar in fata-jos pe o banca de lemn zaceau posetele doamnelor din comisii, in dreapta-fata o domnisoara ce manca, iar fata-sus erau geamurile deschise in toata splendoarea lor ptr a putea fi urmarit spectacolul “Cine cu care voteaza” gratis de catre pietonii curiosi.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.