Primăria vrea soluții pentru parcări inteligente, pe bani din PNRR

  parcare de pe Bulevardul Revoluției Arad

  Circa 30 miliarde de euro sunt puse la bătaie de Comisia Europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar Primăriile din țară se întrec în a aplica cât mai multe proiecte pentru care să primească finanțare din acești bani. PNRR este structurat pe mai multe capitole, componente specifice (turism, sănătate, energie etc.), iar noi am anunțat deja că Primăria Arad a pregătit în aprilie proiecte pentru componenta „valul revonării”, prin care dorește finanțare pentru modernizarea a șase unități școlare din Arad și mai multe blocuri, iar ieri, 13 mai, consilierii au aprobat și proiecte ce prevăd obținere de finanțare pentru stații de încărcare electrică și achiziționarea a încă 6 tramvaie de capacitate mare, dublu articulate, pe componenta „fond local”. În plus, ordinea de zi a mai fost suplimentată cu încă un proiect pe care Primăria l-a pregătit tot în vederea obținerii unei finanțări prin PNRR, tot pe componenta „fond local”, acesta referindu-se la parcările din municipiu.

  Despre proiectul intitulat „Soluții inteligente pentru transformarea digitală a serviciului public de parcare la nivelului Municipiului Arad” aflăm din documente că se dorește atât implementarea unui sistem hardware privind gestionarea parcărilor rezidențiale și publice din Municipiul Arad cât și a unui sistem software ( o platformă, o nouă aplicație etc.) de gestiune integrată a serviciului public de parcare.

  Proiectul vizează implementarea a patru tipuri de transformare digitală necesare pentru modernizarea și eficientizarea serviciului public de parcare în Municipiul Arad, după cum urmează:

  – transformarea procesului intern operațional prin implementarea unei platforme informatice de gestiune digitală a proceselor și fluxurilor administrative;
  – transformarea modelului de interacțiune cu cetățenii, prin implementarea unor aplicații de tip web și mobil, prin care aceștia să poată contracta, prin procese digitale, utilizarea unui loc de parcare rezidențial, implementarea plăților smart prin website, aplicație de mobil, operatori privați de tip selfservice;
  – adaptarea și transformarea domeniului de activitate, prin digitalizarea și eficientizarea unor activități și servicii conexe precum cele legate de sancțiuni, încărcarea autovehiculelor electrice ș.a.;
  – transformarea culturală/organizațională a instituțiilor publice prin adoptarea unor noi regulamente locale de gestiune a serviciului public de parcare, instrumente digitale de co-design al serviciului public împreună cu beneficiarii, schimbarea paradigmei privind sancțiunile pentru nerespectarea regulamentelor locale privind parcările rezidențiale și publice.

  Municipiul Arad solicită finanțare prin PNRR pentru acest proiect suma de 493.000 euro fără TVA.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Băi, sunteți culmea cum VĂ ESCHIVAȚI sa munciti și să faceti ceva serios…

   Puneti dracului mâna și CONSTRUITI PARCĂRI SUPRATERANE CU 3 – 4 NIVELE (din care , eventual, unul subteran) și lăsați naibii “gargara” cu “gestionarea digitala a parcarilor”, pt că voi N-AVETI EFECTIV CE GESTIONA !!! – numarul locurilor de parcare fiind CU MULT SUB NECESAR, iar distribuția lor, total aiuristică (acolo unde nu e necesar, sunt prea multe, iar unde e cu adevărat necesar sunt cu mult prea puține).

   … și NU, nu îmi spuneti ca pt asta e “sistemul de gestionare digitala”, ca, degeaba veti avea locuri excedentare in Alfa sau Micalaca, ca nici dracu’ n-o sa vina din Vlaicu sau Centru ca să se parcheze acolo, numai pt ca aveti voi acolo locuri disponibile…
   … sau in Centru: degeaba se elibereaza un loc la Libelula sau Podgoria, pt că unul care vrea sa parcheze la Teatru, N-O SA MEARGA “până-veci” juma’ de oras, numai pt. ca acolo e un loc disponibli !

   Lăsați “abureala” asta ieftină și PUNEȚI MÂNA ȘI CONSTRUIȚI, NAIBII, PARCĂRI etajate DIN BETON (nu “conservele” alea penibile, din tablă …).

   … si mai opriti-vă, dracului, cu furtul și cu “sifonarea” de bani (că v-ati căpătuit deja pt cel puțin 3 generatii încolo…), SI MAI FACEȚI CEVA UTIL ȘI PT CETĂȚENII URBEI !!!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.