sâmbãtã, 2 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Primăria va amenaja primul parc din Arad destinat câinilor

  de Special Arad | 12 noiembrie 2018, 11:30 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  6

  Comunicat. Amenjarea unui loc special destinat plimbării şi recreării patrupezilor este parte a obiectivului de investiţie al municipalităţii arădene „Amenajare grup sanitar şi reabilitare fântână în Parcul Sfânta Maria din Municipiul Arad”.

  Amplasat în cartierul Micălaca, Parcul „Sfânta Maria” (fost „23 August”) are o suprafaţa totală de peste 21.000 mp, din care 9.010 este concesionat de Biserica Ortodoxă Micălaca Veche, iar restul de 12.830 mp este domeniul public al Municipiului Arad. Fiind singurul parc din zonă, folosit atât de copii, cât şi de adulţi, el este asimilat cu o zonă de centru a cartierului. Din acest motiv, municipalitatea arădeană a considerat oportună realizarea unei investiţii care presupune: reabilitarea fântânii arteziene decorative realizate înainte de 1989, care nu mai este funcţională de mulţi ani, amplasarea unui grup sanitar tip capsulă care să poată fi utilizat şi de către persoanele cu dizabilităţi şi nu în ultimul rând amplasarea de mobilier stradal (bănci, coşuri de gunoi, rastel de biciclete, ţăşnitoare de apă potabilă).

  Mai mult decât atât municipalitatea s-a gândit şi la posesorii de animale de companie care frecventează parcul. Tocmai din acest motiv s-a ales ca în această locaţie să fie amenajat primul parc din municipiu destinat recreării patrupezilor. Zona amenajată în acest scop va avea o suprafaţă totală de 500 de metri pătraţi şi va fi împrejmuită cu un gard metalic dublat de vegetaţie în partea exterioară. Parcul va fi prevăzut cu un dozator de saci şi un coş de gunoi pentru reziduuri.

  “În acest fel, Primăria Municipiului Arad răspunde numeroaselor solicitări venite din partea deţinătorilor de animale de companie din zonă.“, a completat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

  Prin realizarea investiţiei se aduce un plus de confort celor care doresc să-şi petreacă timpul liber în parc, se vor asigura dotările strict necesare şi nu în ultimul rând se va repune în valoare fântâna existentă, care va încânta privirile trecătorilor sau ale celor ce se vor opri în parc.

  Întregul proiect de „Amenajare grup sanitar şi reabilitare fântână în Parcul Sfânta Maria din Municipiul Arad” costă aproximativ 617.000 de lei(TVA inclus). Lucrările au început la sfârşitul lunii septembrie şi se vor încheia la finele lunii noiembrie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Hallo, domn primar..!!
   N-ai pe ce strica banii..? Nu exista alte prioritati in Arad?
   Parc pentru javre si potai?
   Zoofilii aka „Iubitorii de animale” sa-si plimbe cacastoarele ambulante prin padure sau in satele de unde au venit.
   Toate viniturile au intrat in oras, cu „traditiile” de la sat..
   Aradul a fost un oras frumos, curat si civilizat, pana n-a „stramutat” Nea Nicu t0ate scursurile in oras, de dragul industrializarii…

   --13 voturi
   +1
   -1
   • Ba da Porta, sunt si alte prioritati in Arad…proritatea numarul 1 ar fi internarea ta cat mai grabnica la Spitalul de Psihiatrie de la Mocrea! Da iute! O sa vezi, ai acolo tot ce iti doresti…pentru ca sincer eu incuiati am vazut, da ca tine…mai rar! Culmea e ca vorbestyi de civilizatie tocmai tu care inca nu esti coborat din pom…

    …mars mah si fii sigur ca, cel mai amarat caine valoreaza mai mult ca tine!

    --1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.