joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria și Consiliul Județean vor plăti câte 1 milion de euro pentru actualizarea SF-ului Drumului Expres Arad-Oradea

  de Raluca Medeleanu | 18 ianuarie 2021, 11:22 AM | Administraţie | Topic special

  1

  Consilierii locali municipali vor supune la vot în cadrul ședinței CLM de joi aprobarea unui act adițional la Acordul de asociere dintre autoritățile arădene și bihorene, prin care se va actualiza Studiului de Fezabilitate (SF) pentru realizarea Drumului Expres Oradea – Arad, plata pentru acest lucru urmând să fie împărțită în mod egal între cei patru parteneri.

  Acordul de asociere a fost semnat în noiembrie 2020 între Municipiul Oradea, Municipiul Arad, Judeţul Arad și Județul Bihor, în vederea ducerii la bun sfârșit a mult promisul drum expres Oradea – Arad.

  Realizarea actualizării în parteneriat a SF-ului este considerat un pas care va grăbi procedurile birocratice „stufoase” care dacă ar fi fost realizate în mod separat de fiecare administrație locală în parte s-ar fi întins pe perioade lungi de timp, de până la 2 ani, punând în pericol depunerea la timp a proiectului din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM).

  Din totalul de 4 milioane de euro, prețul la care este estimată această actualizare a SF-ului, Primăria Arad și Consiliul Județean Arad vor achita câte 1 milion de euro, iar instituțiile omonime din județul vecin vor achita la rândul lor tot câte 1 milion de euro.

  „În concluzie, partenerii Acordului de asociere au stabilit ca pentru încadrarea în termenele de finanțare ale programului operațional ar trebui să se realizeze o singură procedură de achiziție publică care are ca rezultat încheierea unui contract de servicii de proiectare pentru toate fazele de proiectare. Contractul de achiziție publică va fi încheiat pentru toate fazele de proiectare, însă realizarea documentațiilor tehnico-economice se va face etapizat. Într-o primă fază se va actualiza / completa / revizui Studiul de Fezabilitate, iar după aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către UAT-urile partenere și semnarea contractului de finanțare se vor realiza serviciile de proiectare (Proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor – P.A.C., proiectul de organizare a execuției lucrărilor-P.O.E., Proiectul tehnic de execuție- P.T.E.)- etapa II, respectiv se vor presta serviciile de asistență din partea proiectantului- etapa III. În situația în care nu se va aproba finanțarea în cadrul programului atunci etapele II și III nu se vor mai presta”, se arată în proiectul de hotărâre.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.