duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Oradea l-ar putea pierde pe Bolojan de primar. Acesta și-ar dori șefia Consiliului Județean

  de - | 7 august 2020, 2:51 PM | Regional

  0

  (foto: cursdeguvernare)

  Intrate în linie dreaptă cu pregătirile pentru alegerile locale din 27 septembrie, partidele din Bihor sunt pe cale să se confrunte cu un factor-surpriză: actualul primar al Oradiei, Ilie Bolojan, intenţionează să candideze, după 12 ani de mandat în fruntea oraşului, la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.

  Potrivit surselor BIHOREANULUI, decizia în acest sens ar urma să fie formalizată în reuniunea Biroului Permanent Judeţean al PNL Bihor la finele acestei săptămâni, când reprezentanţii liberalilor din Oradea, întruniţi în Biroul Permanent Municipal, ar urma să se pronunţe şi asupra unei alte candidaturi-surpriză, la Primăria municipiului, pentru actualul viceprimar Florin Birta.

  Surse din interiorul PNL Bihor afirmă că aceste decizii ar fi întemeiate pe rezultatele unor sondaje care au indicat că tandemul Bolojan-Birta va aduce cele mai multe voturi atât la Consiliul Local Oradea, cât şi la Consiliul Judeţean Bihor, în ambele foruri liberalii fiind creditaţi cu aproximativ 50% din mandatele legislaturii 2020-2024.

  Un alt element decisiv ar fi, însă, hotărârea lui Bolojan de a aplica şi la Consiliul Judeţean modelele de management bazate pe eficienţă pe care le-a utilizat şi în conducerea Primăriei Oradea, fruntaşă la accesarea de fonduri europene pentru diverse proiecte de dezvoltare locală.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.