Primăria Oradea nu va mai tăia arborii preţioşi din oraş, ci îi va muta cu un utilaj special

  de - | 26 October 2022, 9:06 AM | Regional

  0

  (foto: L.G. - Adevărul.ro)

  Primăria Oradea a adus un utilaj special, Big John 90D, cu care se vor putea muta copacii în loc să îi taie. Utilajul îi va scoate cu rădăcini şi pământ, apoi îi replantează în alt loc.

  Primăria Oradea a început mutarea a 12 arbori și 6 arbuști din zona centrală, unde în prezent se lucrează pentru amenajarea pasajelor subterane, în şanţul Cetăţii. Arborii, majoritatea cu un diametru de 30-35 de centimetri, sunt din speciile pin, carpen, ienupăr și tei, iar arbuștii sunt gutui japonezi și photinia.

  Exemplarele, „cu valoare estetică”, sunt scoase cu un utilaj special „Big John” model 90D. Lamele acestuia ridică arborele cu tot cu pământul din jurul rădăcinilor, îl culcă pe remorca maşinăriei cu care îl transportă până la noul loc unde va fi relocat. Aici, utilajul sapă o groapă suficient de mare pentru ca arborele să poată fi replantat, în acest caz în șanțul Cetății Oradea.

  Citește mai mult pe adevarul.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.