Primăria așteaptă finanțarea europeană pentru restaurarea Teatrului Clasic Ioan Slavici. Investiția se va ridica la peste 14 milioane de lei

  de Raluca Medeleanu | 7 august 2018, 3:14 PM | Administraţie | Topic special

  1

  Primăria Arad a înaintat cererea pentru finanțare pe fonduri europene a reabilitării și restautării părții exterioare a clădirii Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad. Lucrările vizează refacerea fațadelor, înlocuire tâmplăriei exterioare, reabilitarea acoperişului, structura de rezistenţă şi învelitoarea și refacerea iluminatului arhitectural.

  Finanțarea ar urma să fie realizată atât prin fonduri europene, cât și cu o contribuție minoră din bugetul local, asta în cazul în care proiectul depus de Primărie va fi acceptat în Programul Operațional Regional (POR), pe axa ce prevede finanțare pentru conservarea patrimoniului cultural.

  Mai exact, din totalul de 14.098.866,76 lei pe care Primăria l-a calculat ca fiind necesar pentru aceste lucrări, suma de 970.857,44 lei ar fi suportată din bugetul Aradului (reprezentând contribuția proprie pentru fonduri eligibile și neeligibile ale proiectului), iar restul sumei de 13.128.009,32 lei ar urma să fie acoperită de finanțarea europeană prin fonduri nerambursabile. Prețurile au TVA inclus.

  ADR Vest (Agenția care se ocupă cu aceste cereri de finanțare europeană) ne-a informat că proiectul depus de Primărie a fost trimis la timp pentru cererea de finanțare, a fost o dată returnat pentru anumite nereguli care au fost ulterior rezolvate, iar acum se află înscris în partea a doua de analiză, răspunsul final fiind așteptat cândva în octombrie.

  „Proiectul a trecut de partea de evaluare tehnică și financară, iar acum urmează faza precontractuală prin care se cer alte documente care nu au fost cerute la început, iar în această fază trebuie să trimită, de exemplu, documente de cf care trebuie să fie eligibile. După ce primim aceste documente, se trimit la Minister pentru a fi analizate. Având în vedere faza actuală a proiectului, răspunsul final se estimează să fie oferit în maxim două luni de zile”, ne-a spus Ciprian Stan de la ADR Vest.

  După ce se va reabilita și restaura exteriorul Teatrului, Primăria intenționează într-un viitor cât de apropiat că treacă la etapa a II-a, cea de reabilitare a interiorului.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.