marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria Arad vrea să cumpere imobilul în care funcţionează Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”

  de Special Arad | 17 septembrie 2019, 1:32 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  „Primăria Arad va cumpăra imobilul în care funcţionează Şcoala Gimnazială «Mihai Eminescu»” – este anunţul făcut de primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ în cadrul conferinţei de presă organizată marţi, 17 septembrie 2019. Imobilul ar putea intra în proprietatea municipiului Arad în aproximativ un an de zile,  întrucât este necesară parcurgerea unor paşi juridico-administrativi, respectiv: intenţia de achiziţionare a imobilului de pe strada Episcopiei nr. 40-42 va fi supusă votului în cadrul Consiliului Local Municipal, apoi va fi necesară o evaluare a clădirii în vederea stabilirii preţului, urmează negocierea cu proprietarul imobilului – Episcopia Catolică din Timişoara şi ultimul pas, încheierea contractului de vânzare –cumpărare.  Prin urmare Primăria Municipiului Arad a mai închiriat pentru un an de zile imobilul în care funcţionează Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, contra sumei de 2500 de euro/lună (TVA inclus).

  Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu de pe strada Episcopiei nu este proprietatea municipalităţii, ci este o clădire în proprietatea Bisericii Catolice. Am căzut de acord şi noi şi proprietarul , noi avem dorinţa de a cumpăra şi ei au dorinţa de  a vinde. De aceea voi începe demersurile legale  ce se impun, timp în care continuăm să închiriem acea clădire, maxim un an de zile. Sper ca într-un timp cât mai scurt să reuşim să finalizăm acest demers despre care s-a vorbit mult în ultimii ani. Este un demers de normalitate, un gest pe care-l facem pentru copii, pentru şcoala arădeană, pentru Arad, din dorinţa de a fi proprietari şi nu chiriaşi, având astfel posibilitatea de a investi mai mult în această şcoală”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.