duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria Arad lucrează la foc continuu, dar angajații șușotesc despre un posibil caz de COVID-19 în Palatul Administrativ

  de Lucian Dănilă | 31 martie 2020, 4:11 PM | Coronavirus | Recomandările editorilor

  2

  Angajații Primăriei Arad lucrează la foc continuu, fapt confirmat și de primarul interimar Călin Bibarț. „Se lucrează pe fiecare departament și ne-am luat toate măsurile pentru protejarea angajaților. Se dezinfectează fiecare zonă la perioade apropiate de timp”, spune primarul interimar al orașului.

  De asemenea, Călin Bibarț spune că și departamentele care aveau contact direct cu publicul și-au redus mult din activitatea cu oamenii. „Am încercat să reducem cât de mult s-a putut relația cu publicul. De exemplu, chiar și în ceea ce privește eliberarea certificatelor de deces, acum se eliberează online”, spune primarul Aradului.

  Cu toate acestea, mai mulți angajați din Palatul Administrativ șușotesc că ar exista un posibil caz de infectare cu COVID-19 printre ei. Ar fi vorba despre o doamnă trecută puțin de 50 de ani care ar fi acuzat, conform spuselor acestora, stare febrilă, tuse și dureri de cap. „Din ceea ce știm noi, doamna a fost dusă la Spitalul TBC din Grădiște și nimeni nu ne mai spune nimic dacă este sau nu este infectată. Ne temem și noi pentru familiile noastre. Avem părinți, copii”, se vorbește în Primărie.

  Călin Bibarț este clar în această privință și vorbește într-un limbaj… instituțional. „Oficial nu am primit de la autorități nici o informație că ar exista vreun angajat al Primăriei Arad infectat cu COVID-19. La unele departamente s-a luat decizia să se lucreze pe schimburi, în sensul că două săptămâni vin la lucru o parte dintre angajați, după care aceștia rămân acasă și vin la lucru cei care acum stau acasă”, spune el.

  Frica și chiar panica este mare în aceste zile și astfel de – să le spunem – plângeri întâlnim probabil în orice instituție sau companie, fie că este de stat, fie că este cu capital privat. „Nu putem opri activitatea cu totul pentru că, în ciuda situației din oraș, din țară, chiar din lume, unele activități trebuie să meargă mai departe”, explică Călin Bibarț.

  Foto credit: facebook.com – Călin Bibarț

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Aș dori să aflu când se va trece la aplicarea dispozițiilor de la art.6 din ORDONANTA MILITARA nr. 4 din 29 martie 2020
   privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19, in vigoare din 29 martie 2020

   Art. 6
   (1) Autoritatile administratiei publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu solutii dezinfectante la toate intrarile blocurilor de locuinte situate pe raza unitatii administrativ-teritoriale si vor dezinfecta periodic lifturile, casa scarilor si alte spatii comune.
   (2) Masura se aplica incepand cu data de 31 martie 2020.
   Cu mulțumiri.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.