joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria ar urma să bage aproape 3,5 milioane de euro în „resuscitarea” Cinematografului Studio

  de Raluca Medeleanu | 16 decembrie 2019, 12:20 PM | Administraţie | Topic special

  4

  Cinematograful Studio a trecut din posesia Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) în posesia municipalității, în primăvara anului 2012, împreună cu cinematograful din Grădiște. De atunci, s-au tot auzit intenții de redeschidere a fostului cinematograf de pe strada Vasile Goldiș.

  Special Arad a anunțat încă din martie 2017 că municipalitatea intenționa reabilitarea sălii care a găzduit fostul Cinematograf Studio, însă, din varii motive, dintre care și birocrația, pașii care duc către acest lucru au fost extrem de lenți. Pe atunci, anunțam doar suma care era alocată pentru modificarea proiectului tehnic, 60.000 lei.

  Dacă lucrările de reabilitare a cinematografului din Grădiște, finalizate în 2016, s-au ridicat la suma de 1.039.136,07 RON, rămâne de văzut care va fi suma totală la care se va ajunge în cazul reabilitării Cinematografului Studio, cât și perioada necesară pentru reabilitare.

  Cele mai noi vești despre viitoarele lucrări de readucere la viață a Cinematografului Studio vin astăzi, 16 decembrie, întrucât pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal apare un proiect „D.A.L.I.” pentru acest obiectiv. Din proiect aflăm că investiția ar costa 16.118.085,97 lei cu TVA inclus, adică în jur de 3.373.000 euro, din bugetul local, în vederea realizării unei săli multifuncţionale pentru proiecţie film şi/sau teatru, care poate avea şi funcţiuni complementare de sală de conferinţe, prezentare de diverse programe culturale de mică amploare, cu o capacitate de maxim 264 locuri.

  Lucrările, care sunt estimate să dureze 2 ani, vizează consolidarea structurii (subsol, parter, etaj 1 și 2), lucrări de reabilitare a spațiilor, dotări (pentru persoane cu dizabilități, mobilier, scenă și audio/video) și, nu în ultimul rând, lucrări de punere în siguranţă din punct de vedere PSI.

  Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții ( D.A.L.I.) a fost realizată de către S.C. ARTNOVA S.R.L.

  Menționăm că în proiect nu se menționează nimic despre reabilitarea fațadei. Cinematograful Studio face parte dintr-o clădire mult mai mare, extinsă și pe Bvd. Revoluției, cunoscută sub numele de Palatul Bohuș, unde există numeroase apartamente private și spații comerciale. Cu toate acestea, trebuie subliniat că Primăria ar avea cadru legal să investească și în reabilitarea fațadei, întrucât deține o proprietate în imobil.

  DSCN8711

  DSCN8713

  DSCN8715

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Primăria amendeaza toti proprietarii de imobile deteriorate din Centru cu pana la 500% conform deciziei CLM … să nu apară situația stupindă în care Primăria să amendeze „Primăria proprietară de imobile” ne bagă pe gât această FĂCĂTURĂ. Dacă la Stadionul „municipal” o lălăie de ani de zile, cam când credeți, că o să vizionăm un film la Cinematograful Studio??? … „La sfântu așteaptă!”

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Va dati seama ? Pe vremea lui taticu Ceausescu mergeam la film aici…! Au trebuit sa treaca 30 de ani sa se apunce sa refaca o cladire istorica de o valoare enorma ! Asta numai in Romania se putea intampla….sa lasi in centrul orasului o asa valoare …sa o lasi de izbeliste…Bine ca aveti timp pentru voturi,pentru motiuni de cenzura…alegeri anticipate….Daca spui ca santem un popor de prosti…iar sar unii de cur in sus si spun ca….nu esti patriot ! Numai ca din pacate a fi patriot nu inseamna sa fii si prost…! Oricum,rusinos pentru cei care au condus Aradul atata timp…Toti merita sa fie in puscarie….! Aliniati si in ordine alfabetica ca sa nu fie suparare sau invidie ! Penibil sa vii acuma sa te lauzi cu ceva ce trebuia facut de multi ani….!

   +3 voturi
   +1
   -1
    • Da Bravos! … comuniștii sunt de vină, că politicienii de-alde falcă, știu doar să-și deservească propriile interese și ale haitei de oportuniști mizerabili, o gașcă de corupți tipică „democrației” românești.
     .
     Mafioții din Era Comuniștă pot fi acuzați de multe, dar starea deplorabila în care este cinematograful Studio nu li se poate imputa. Tot comuniștii sunt de vină că din toate cinematografele Aradului, … mai sunt două funcționale? În 30 de ani nu au existat bani la bugetul local pentru renovarea acestor săli de spectacole? Ba bine că nu. Dar proiectele ar fi fost mult prea mici, ca șpăgile să-i poată îmbogății pe corupții lui falcă, un ex. mai recent. Asfaltările repetate cu garanții de cel puțin 25 de ani, pasarelele de pe centura de nord a Aradului, „Regenerări Urbane”, betoanele din Podul „Pietonal”, Stadionul UTA … și alte asemenea „mari” investiții au fost prioritate. Ele au fost atribuite la un preț și au fost finalizate doar după ce costurile s-au dublat… cel puțin.
     .
     Nu comunismul ca ideologie a fost „Răul” provocat acestei nații. Jegurile și scursurile nației, „țărănoi și țoape”, care la fel ca și acum se înghesuiau să abuzeze și să corupă. Mare parte din ei niște nulități intelectuale, dar cu diplome universitare, lipsiți de scrupule și gata să shilodească sau să omoare pe oricine. Scenariul era același cu cel de acum.

     +1 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.