Update Primăria alocă aproape 400.000 lei pentru a veni în sprijinul învățării online a elevilor

  de Raluca Medeleanu | 6 mai 2020, 10:02 AM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Astăzi, la Primărie are loc o ședință de Consiliu Local Municipal pentru a realiza, printre altele, modificările necesare în buget în vederea alocării sumei de 383.000 lei solicitată de Inspectoratul Școlar Județean Arad. Banii vor fi folosiți pentru asigurarea echipamentelor necesare și accesului la internet pentru ca elevii arădeni care nu au aceste lucruri să poată învăța online în perioada în care școala este închisă de pandemie.

  „La capitolul 65.02 «Învățământ»”, se majorează cu suma de 383 mii lei prevederile bugetare aprobate pentru ordonatorii din învățământul preuniversitar de stat, în vederea asigurării de echipamente și a conectării la internet pentru elevii din municipiul Arad, conform solicitării partea Inspectoratului Școlar Județului Arad nr. 30159/05.05.2020 și referatului nr. 30335/05.05.2020 din partea Serviciul învățământ, sănătate”, se arată în proiectul de hotărâre.

  Update

  Pe acest subiect, Primăria municipiului Arad a emis un comunicat de presă pe care îl redăm integral în rândurile de mai jos:

  Primăria Arad a alocat aproape 80.000 de euro pentru unitățile de învățământ din municipiu în vederea asigurării de abonamente la internet cu tablete pentru cei 856 de elevi din municipiu care nu au acces la cursurile online. Pentru aceasta a fost nevoie de o nouă Rectificare a Bugetului General de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Arad pe anul 2020. Astfel, consilierii locali au fost convocați miercuri, 6 mai 2020, într-o ședință de îndată desfășurată ca de obicei în sistem de videoconferință.

  “Inspectoratul Școlar Județean Arad ne-a comunicat necesarul centralizat pe municipiu. Având în vedere faptul că aceste device-uri nu ar ajuta elevii dacă nu sunt conectate la internet, am decis să achiziționăm abonamente la internet cu tablete. Noi, azi, prin votul consilierilor locali am bugetat acești bani, care vor ajunge la unitățile de învățământ. Acestea din urmă vor fi cele care vor achiziționa tabletele cu abonament. Device-urile vor intra în inventarul unităților de învățământ și vor putea fi folosite și cu alte ocazii. Concret vor fi dotate cabinetele de informatică. Practic nu este o investiție doar pentru această perioadă, ci este una pe termen lung. Cred că este un minim efort pe care comunitatea arădeană îl face pentru copiii Aradului.”, a explicat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.