Primăria a rămas fără bani pentru bursele de merit, căci a trebuit să mărească bursele sociale. Elevii le vor primii însă, cândva, retroactiv

  de Raluca Medeleanu | 18 decembrie 2020, 4:48 PM | Administraţie | Educaţie | Topic special

  1

  Schimbările pe care le-a făcut Guvernul cu privire la mărirea burselor sociale a lăsat urmări deloc plăcute pentru ceilalți elevi, care au excelat la învățare în acest an atât de nefast pentru educație. Din lipsă de fonduri, Primăria Arad s-a văzut nevoită să renunțe, cel puțin deocamdată, la acordarea burselor de merit.

  Primarul Aradului, Călin Bibarț, a explicat în cadrul ședinței CLM de vineri, 18 decembrie, că a fost o decizie greu de luat pentru municipalitate, însă atunci când a dat dispoziția de a ridica bursele sociale pentru elevi, Guvernul nu a mai luat în calcul să și acorde bani pentru acest lucru, lăsându-i pe cei care se ocupă de bugetul orașului într-o situație extrem de dificilă, într-o perioadă în care bugetul orașului e și așa văduvit. Acesta a spus că a purtat mai multe discuții cu reprezentanții Guvernului, în această perioadă, pentru a le explica situația delicată și pentru a cere sprijin.

  Momentan însă, pentru a putea achita cele 2370 burse sociale pentru elevii din școlile arădene, consilierii locali au votat vineri o rectificare bugetară ce prevede ca bursele de ajutor social acordate elevilor din școlile arădene să fie în valoare de 60 lei/lună, pentru perioada septembrie-noiembrie 2020, respectiv 100 lei/lună începând cu luna decembrie 2020.

  Consilierul local Csilla Aur (PSD) a ținut să își exprime dezamăgirea față de măsura anulării burselor de merit, considerând că astfel „li se taie aripile” elevilor silitori, însă a fost asigurată de Călin Bibarț că aceste burse vor fi acordate retroactiv.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.