luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Primar din Banat trimis în judecată de DNA după ce a pretins 5% din contract unui antreprenor

  de - | 9 martie 2024, 11:42 AM | Regional

  0

  Primarul comunei Măureni, din județul Caraș-Severin, acuzat că a pretins 5% din valoarea unui contract semnat cu un antreprenor care urma să modernizeze un drum comunal calamitat, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a lui Brian Filimon, la data faptei și în prezent primar al comunei Măureni, din județul Caraș-Severin.

  Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul anului 2019, în contextul derulării contractului de execuție de lucrări privind „Refacere și modernizare drum comunal calamitat DC 83A Șoșdea – lim.jud. Timiș, comuna Măureni”, primarul Brian Filimon ar fi pretins de la inculpatul Z.I., executantul lucrărilor, un procent de 5% (cca. 150.000 de lei) din valoarea fără TVA a contractului, din care edilul ar fi primit suma de 100.000 lei.

  Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de primar pentru ca acesta să determine persoanele din subordinea sa, cu atribuții în procedura de recepție a lucrărilor și de efectuare a plăților, să favorizeze interesele omului de afaceri, în sensul de a recepționa și de a achita facturile aferente serviciilor prestate de societatea comercială a inculpatului Z.I.

  sursa: Pressalert

  Citește și: Percheziții ale polițiștilor la o balastieră din Șofronea, într-un dosar de evaziune fiscală

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.