marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Percheziții ale polițiștilor la o balastieră din Șofronea, într-un dosar de evaziune fiscală

  de Ioana Costaș | 6 martie 2024, 12:59 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Patru percheziții au efectuat astăzi, 6 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Arad, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, în trei localități din județ, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de „evaziune fiscală în domeniul exploatare minieră neautorizată, executare de activități miniere fără permis sau licență de concesiune, încălcare a obligaţiilor de desfiinţare a lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială”.

  Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, timp de cinci ani, reprezentanții legali ai unei firme din Șofronea au exploatat agregate minerale din balastieră fără a deține permis sau autorizație de mediu. Agregatele extrase din balastieră au fost vândute fără ca această operațiune să fie trecută în evidențele contabile.

  Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada 2018-2023 reprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale având sediul social pe raza comuna Şofronea, județul Arad, au exploatat agregate minerale fără a deţine permis, autorizație de mediu de pe un teren aflat în extravilanul localitatea Şofronea, județul Arad, în suprafaţă de 171.841 m², agregate minerale care au fost ulterior comercializate, omiţându-se evidenţierea în actele contabile ori în alte documente a operaţiunilor comerciale sau a veniturilor astfel realizate. După exploatarea ilegală a agregatelor minerale terenul nu a fost adus la starea iniţială. Investigaţiile vizează un număr de trei persoane fizice şi o persoană juridică”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

  În cauză nu a fost comunicat prejudiciul produs.

  Citește și: Percheziții în comuna Bata, la firme care vând materiale de construcții, într-un dosar de evaziune fiscală

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.