sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Prima plantaţie de Goji din Braşov se întinde pe două hectare

  de Special Arad | 5 august 2014, 10:45 AM | Business

  0

  Un bucureştean a investit 40.000 de euro într-o pepinieră şi o plantaţie de Goji, estimând că îşi va recupera investiţia în cel mult doi ani de la începerea recoltării fructelor.

  Adrian Nicolae, bucureşteanul care a înfiinţat plantaţia în urmă cu doi ani, a declarat pentrubzb.ro, că săptămâna trecută a reușit să obțină certificarea bio. Până acum, el a investit aproximativ 40.000 de euro şi speră ca, în doi ani de producţie, să treacă pe profit.

  „Anul trecut am înfiinţat pepiniera şi am scos aproximativ 25.000 de fire, iar anul acesta am înfiinţat şi plantaţia. Pe două hectare am plantat aproximativ 7.000 de fire. Între timp am îndreptat şi greşelile pe care le făcusem la pepinieră, iar anul acesta am scos 35.000 de fire”, povesteşte investitorul.

  Bucureșteanul intenţionează ca în următorii ani să tripleze suprafaţa pe care va planta Goji, dar în acelaşi timp poate deveni furnizor şi pentru alţi investitori care doresc să îşi înfiinţeze astfel de plantaţii. Totodată, el doreşte să construiască şi câteva căbănuţe în apropierea plantaţiei, astfel încât să poată promova şi turistic comuna Augustin.

  Sursa: stiriagricole.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.