Președintele comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, despre derapajele lui Vâlcov și Liviu Pop: Afectează relațiile germano-române

  de Special Arad | 5 septembrie 2018, 9:33 AM | Politikos

  0

  (foto: Gandul.info)

  Președintele comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, a afirmat, într-un interviu pentru HotNews.ro, că derapajele recente ale lui Darius Vâlcov și Liviu Pop afectează relațiile germane-române, iar faptul că guvernul nu s-a delimitat de ele arată că le acceptă. În opinia sa, președinția Consiliului UE pe care o va deține România anul viitor pare că “a eșuat înainte de a începe”. Krichbaum a declarat și că, având în vedere recentele evenimente din România, este clar că Mecanismul de Cooperare și Verificare nu poate fi ridicat, adăugând că investitorii germani sunt descurajați.

  Krichbaum a făcut referire la postarea lui Darius Vâlcov în care președintele Klaus Iohannis apare în postura lui Hitler, dar și la declarația recentă a senatorului PSD Liviu Pop, președintele comisiei de învățământ, potrivit căruia Forumul German ar fi continuatorul unui grup nazist, Grupului Etnic German.

  “Recentele derapaje reprezintă apogeul trist al unei dispute care a și-a pierdut simțul măsurii. Aceste persoane (Vâlcov și Pop – n.r.) au devenit intolerabile în funcțiile pe care le ocupă. Se poate observa că intensitatea atacurilor continuă să crească. Totodată, au fost depășite niște linii roșii de mai multe ori, inclusiv prin a critica Forumul German, care a fost prezentat ca fiind continuatorul Socialismului Naționalist. Trebuie notat faptul că folosirea svasticilor și altor simboluri anti-constituționale în Germania reprezintă infracțiuni. În același timp, un astfel de comportament arată o ignoranță șocantă privind istoria. Din moment ce Guvernul României nu s-a distanțat în mod clar de toate acestea, pare rezonabil să presupunem că acceptă în mod deliberat, dacă nu le și controlează,” a spus Kirchbaum.

  Citeșt continuarea pe Hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.