sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Președintele CJA a cerut ajutorul ANIF pentru situația de la Olari

  de - | 27 iunie 2016, 9:02 AM | Administraţie | Olari | Știri Arad

  0

  Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, a solicitat astăzi ajutorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare pentru rezolvarea situației din comuna Olari, unde din cauza precipitațiilor abundente a defulat Canalul Morilor. 

  „Am fost la fața locului împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean, doamna Claudia Boghicevici, cu domnul consilier județean Doru Bozga și cu domnul primarul Petru Răuț, și am constatat că suprafețe mari de teren sunt afectate. I-am cerut domnului director Mircea Purcaru, de la ANIF, o intervenție de urgență, întrucât oamenii din comună, care trăiesc cu precădere din agricultură, au ajuns la limita disperării. Avem primar nou, la Olari, și îi acordăm tot sprijinul pentru rezolvarea acestei situații, întrucât nu s-a mai confruntat cu o astfel de criză. Aceeași situație este la Pâncota, de unde luni voi primi datele exacte”, a spus președintele Consiliului Județean.

  inundatii olari (7)Potrivit CJA, în cursul zilei de azi, ANIF va interveni pe canal, în vederea rezolvării acestei situații extreme. „Domnul Purcaru mi-a comunicat în această seară că are acordul Ministerului Agriculturii pentru a acționa în zona afectată. Luni dimineața va fi la Olari, cu utilajele, pentru a interveni pe Canal. Este o grabă justificată, oamenii de acolo nu trebuie lăsați să se descurce singuri, cum pot!”

  La nivelul Consiliului Județean se creează o echipă de lucru pentru evaluarea, în colaborare cu alte instituții, a efectelor inundațiilor din județ și a pagubelor suferite de arădeni. Președintele Consiliului Județean,  Iustin Cionca, va face demersurile necesare în vederea aflării și comunicării către cei afectați de inundații a condițiilor de despăgubire în caz de calamități.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.