marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Principalul partid de opoziţie din Coreea de Sud a respins oferta preşedintei Park Geun-Hye de a demisiona

  de - | 29 noiembrie 2016, 9:05 AM | Internaţional

  0

  UPDATE – Principalul partid de opoziție din Coreea de Sud, Partidul Democrat, a respins, marți, oferta președintei Park Geun-Hye de a demisiona, estimând că acesta ar fi doar o stratagemă pentru a scăpa de procedura de destituire în urma implicării șefei statului sud-coreean într-un amplu scandal de corupție, transmite Agerpres.

  Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat sud-coreean, Youn Kwan-suk, a afirmat că PD va continua în mod normal demersurile pentru destituirea actualei șefe a statului sud-coreean.


   

   

  Preşedintele Coreei de Sud a anunţat, marţi dimineaţă, faptul că este pregătită să renunţe la putere, inclusiv prin retragerea de la conducerea statului în urma crizei politice, declanşată de arestarea prietenei sale Choi Soon-sil, transmite România Liberă, citând News.ro.

  „Voi lăsa parlamentarilor puterea de a decide orice cu privire la viitorul meu, inclusiv scurtarea mandatul meu prezidenţial” a declarat preşedinta într-un discurs televizat.,

  Aproape două milioane de sud-coreeni au protestat în ultimul weekend, pentru a cere demisia preşedintei Park Geun-hye, acuzată că a permis manipularea ei de către prietena apropiată Choi Soon-sil, fiica liderului unui cult pseudo-creştin din Coreea de Sud.

  Preşedinta Park Geun-Hye este implicată într-un scandal de corupţie legat de prietena ei apropiată Choi Soon-Sil, care este în arest pentru acuzaţii de fraudă şi abuz de putere.

  Choi a utilizat sume de bani primite prin donaţii pentru activităţi personale, inclusiv pentru a plăti cursurile de călărie ale fiicei sale. Prietena preşedintei este acuzată că ar fi intervenit şi în deciziile guvernamentale luate de Park Guen-Hye, fără a deţine vreo funcţie în administraţia prezidenţială.

  Protestarii şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la posibilitatea ca preşedinta să reprezinte doar o marionetă controlată de Choi.

  Foto: The Washington Post

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.