luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

    Presa internațională comentează arbitrajul lui Istvan Kovacs și penalty-ul neacordat englezilor de la Liverpool

    de Special Arad | 22 februarie 2023, 10:20 AM | Internaţional | Sport

    0

    Arbitrul Istvan Kovacs a fost delegat la partida dintre Liverpool și Real Madrid, din optimile Ligii Campionilor, desfășurată aseară.. A fost un meci spectaculos în care arbitrul român a luat o decizie la limită neacordând un penalty pentru echipa engleză. În minutul 53 a avut loc faza controversată comentată de presa internațională după ce Alexander Arnold a centrat în careu pentru Darwin Nunez, iar atacantul uruguayan a căzut pe gazon acuzând un fault făcut de Dani Carvajal.

    La reluare s-a văzut cum Dani Carvajal a pus  mâna pe Darwin Nunez pe care l-a împins, însă Kovacs a lăsat jocul să continue fără ca VAR-ul să intervină.

    „A fost penalty!” – Gazeta Sporturilor

    Fostul arbitru internațional, Ion Crăciunescu, a declarat după meci că este penalty clar în favoarea englezilor, la intervenția lui Dani Carvajal.

    „E împingere cu o mână. Împingerea aceea e fault oriunde. E penalty, îmi pare rău pentru Kovacs! Dacă nici asta nu e împingere, atunci ar trebui scoasă din legile jocului”, a spus Ion Crăciunescu, contactat de Gazeta Sporturilor.

    „Nu-l împinge” – Marca

    Specialistul în arbitraj Pavel Fernandez a declarat pentru Marca că decizia arbitrului român a fost corectă.

    „Carvajal pune mâna pe atacantul urguayan, dar nu-l împinge. Arbitrul român are dreptate”, a afirmat Pavel Fernandez.

    „Este dezechilibrat” – The Guardian

    „Nunez este împins destul de ușor din spate de Carvajal și este dezechilibrat. Liverpool vrea penalty. Istvan Kovacs nu este de acord și nu se verifică la VAR. Hmm, aș vrea să revăd această fază”, au reacționat cei de la The Guardian.

    „Nici măcar verificare VAR” – Daily Mail

    „N-a fost nici măcar o verificare VAR la faza în care Dani Carvajal îl împinge clar pe Nunez. Liverpool avea argument să ceară penalty. Nici măcar verificare VAR”, notează britanicii de la Daily Mail.

    „Ar fi fost penalty foarte ușor acordat” – The Independent

    „Nunez cere un penalty, considerând că a fost împins de Carvajal. Nu s-a întâmplat nimic, spune arbitrul. Ar fi fost un penalty foarte ușor acordat”, notează The Independent.

     

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.