joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Preoții și pastorii arădeni au obligația, la finalul slujbelor, să-și instruiască enoriașii despre obligativitatea purtării măștii și distanțării sociale

  de Raluca Medeleanu | 20 noiembrie 2020, 12:17 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ / slujbă la Biserica din Sânnicolau Mic

  Potrivit ultimei decizii luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, de acum, preoții și pastorii din municipiul Arad vor fi nevoiți să includă în discursul lor, în cadrul slujbelor sau adunărilor, și informații despre măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

  Redăm mai jos articolul 11, din Hotărârea nr. 74/2020:

  „Reprezentanții cultelor religioase vor face publice, la sfârșitul slujbelor religioase, măsurile privind prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS CoV-2, respectiv: obligativitatea purtării corecte a măștii în toate spațiile publice închise sau deschise, respectarea păstrării distanței fizice și a măsurilor de igienă sanitară”.

  Menționăm că la ora actuală municipiul Arad are o rată de incidență Covid de 8,08 la mia de locuitori, iar județul Arad o rată de 5,79, scenariul roșu aplicându-se, potrivit legislației în vigoare, de la depășirea ratei de 3 la mie.

  Citește și:

  Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență privind măsurile pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID -19 în municipiul Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.