Premierul Orban anunță alegeri anticipate. Decizia vine în urma discuțiilor cu președintele Iohannis

  de Andrei Fuliaș | 10 ianuarie 2020, 12:27 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  1

  Imediat după ieșirea de la discuțiile avute vineri cu președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban a vorbit în fața jurnaliștilor prezenți despre posibilitatea organizării unor alegeri anticipate pentru Parlamentul României.

  „Am decis, împreună cu președintele Iohannis, că cel mai bine pentru români este să avem alegeri anticipate”, a explicat Luvodic Orban.

  Totodată, premierul a precizat că a fost desemnat un grup de lucru care ar urma să negocieze cu partidele parlamentare în vederea sprijinului pentru declanșarea procedurii alegerilor anticipate.

  Acesta a precizat că a fost desemnat un grup de lucru care se va ocupa de negocieri cu partidele pentru a întruni sprijin pentru procedura de declanașare a alagerilor anticipate.

  Orban a mai explicat că „românii nu își mai doresc să fie conduși de PSD”, partid despre care premierul spune că este o „frână” în Parlament. În ceea ce privește data alegerilor anticipate, șeful executivului a spus că acestea ar fi bine să aibă loc cât mai aproape de alegerile locale.

  Întrebat dacă nu cumva PSD ar putea împiedica alegerile anticipate, premierul a spus că social-democrații nu vor putea face acest lucru, evitând însă să dea mai multe detalii despre cum vor putea fi declanșate procedurile pentru anticipate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.