sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Premierul Ciucă: „Banca Mondială a confirmat creșterea economică de 4,6% într-un context deloc simplu”

  de - | 2 noiembrie 2022, 8:44 PM | Naţional

  0

  Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la evenimentul organizat de Ernst&Young cu prilejul celebrării a 30 de ani de activitate în România, că şi Banca Mondială a confirmat creşterea economică în România, de 4,6%, iar investiţiile străine directe au avut o valoare ce a crescut cu 48% comparativ cu anul precedent, potrivit News.ro.

  „Mă bucur să particip la aniversarea pe care dumneavoastră aţi organizat-o în această seară, meritând acest moment şi sunt convins că Ernst&Young va face istorie şi în următorii 30 de ani. Practic am sosit aici de la o altă activitate, unde o altă organizaţie de business, este vorba de Topul Firmelor Româneşti care, în acelaşi moment, în aceeaşi zi, sărbătoreşte alături de dvs. tot 30 de ani de existenţă. Este o bucurie şi o mândrie pentru mine să pot să particip la cele două evenimente şi să mă gândesc cât de bine lucrează împreună mediul de afaceri românesc, investitorii români cu companiile de consultanţă, cu mediul de afaceri şi cu investitorii străini pentru a contribui la evoluţia economică, la evoluţia credibilă a economiei româneşti”, a afirmat Nicolae Ciucă, miercuri la evenimentul organizat de Ernst&Young cu prilejul celebrării a 30 de ani de activitate în România, potrivit news.ro.

  Premierul a vorbit şi despre rezultatele vizibile de creştere economică a României.

  „S-a vorbit despre recunoaşterea evoluţiei economice, de creşterea economică a României. Rezultatele se văd atât în ceea ce noi la nivel naţional anticipăm, dar şi în aprecierile instituţiilor internaţionale de profil şi aici doresc să amintesc doar creşterea economică pe care a confirmat-o Banca Mondială – 4,6%, într-un context deloc simplu, într-un context în care mediul de securitate dă de gândit şi face ca investitorii să fie mai circumspecţi atunci când se gândesc să vină şi să investească într-o ţară din proximitatea unei zone de conflict, dar cu toate acestea putem să ne bucurăm de atenţia pe care investitorii ne-au oferit-o, bucurându-ne anul acesta de investiţii străine directe a căror valoare a crescut cu aproximativ 48% comparativ cu anul trecut. Ceea ce ne dă speranţă că anul viitor, dacă vom fi la fel de credibili, dacă vom oferi acelaşi cadru de stabilitate, atunci aceste investiţii vor continua să crească”, a explicat şeful Executivului.

  Citește mai mult pe news.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.