sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Elevii de la Liceul Baptist au întâmpinat noul an școlar cu privirea către viitor

  de Raluca Medeleanu | 11 septembrie 2023, 2:13 PM | Administraţie | Educaţie | Topic special

  0

  Festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Liceul Baptist „Alexa Popovici” a avut loc cu o zi mai repede decât cele de la restul școlilor arădene. Cu baloane colorate în mâini, elevii, însoțiți de părinții lor s-au adunat duminică, 10 septembrie, împreună cu cadrele didactice și conducerea școlii în fața viitorului sediu, acum în plină construcție: EduFort.

  Au fost prezente autoritățile locale, a cântat fanfara și, simbolic, au fost lăsate să plutească spre cer baloane. Cu toții sunt nerăbdători pentru clipa în care șantierul va ajunge la final.

  Proiectul de relocare a Liceului Baptist într-un sediu modern, construit de la zero, a început din 2021. Sub denumirea EduFort, școala va fi situată în cartierul Subcetate, pe 8248 mp, iar în ea vor învăța gratuit peste 1000 de elevi din clasele 0-12.

  Ceea ce-l deosebește de oricare alt proiect din oraș este că bugetul necesar pentru a susține investiția, pentru a transforma un vis în realitate, a fost și încă este adunat strict din donații. Construcția nu se realizează din fonduri publice.

  „EduFort este un proiect al Fundației pentru Educație de Calitate, al cărei fondator este Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste Arad. Misiunea EduFort este aceea de a susține viitorul comunității arădene prin promovarea și finanțarea unor proiecte cu impact pe termen lung, organizate în jurul educației”, ne-a spus directoarea adjunctă a Liceului Baptist, Emilia Pop.

  La ora actuală, la Liceul Baptist „Alexa Popovici” din Arad învață 1207 preșcolari și elevi, cuprinși în 48 de formațiuni de studiu.

  3 milioane de euro deja investite. Alte 6 milioane mai sunt necesare

  Costurile totale ale proiectului se vor ridica la 9 milioane de euro. Dintre acestea, deja 3 milioane au fost investite.

  Până la ora actuală, au fost ridicate și acoperite toate corpurile de clădire prevăzute în proiect, cel mai avansat fiind corpul de clădire C1, unde s-a finalizat deja și tencuirea claselor, s-au montat componentele sistemului de climatizare, s-a pregătit locul pentru montarea ușilor interioare  și s-a realizat cablarea necesară.

  Va fi inaugurat mai întâi corpul de clădire C1 din cadrul proiectului EduFort

  Detalii despre lucrările care mai trebuie făcute ne-a dat și președinte EduFort, care ne-a spus că C1 este corpul de clădire cel mai aproape de finalizare. Acea secțiune va putea găzdui 20 de clase.

  „Urmează, pe etape, finisajele în corpul 1 de clădire, unde vor fi turnate șapele în interior, vor fi montate gresia și faianța în băi. Îl pregătim pentru a îl da în folosință cât mai repede. Deoarece adunăm bani din sponsorizări, nu putem avea o agendă sigură cu data finalizării. În total sunt 3 corpuri. Celelalte sunt doar ridicate în roșu și va trebui să punem geamuri, să începem cu instalațiile, tencuielile, dar o vom face doar după ce terminăm C1”, a declarat pentru Special Arad Romică Iuga, președinte EduFort.

  edufort sediu nou liceul baptist arad(construcția, așa cum se prezintă ea acum)

  liceu baptist arad sediu nou 3(EduFort, simulare din proiect)

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.