Premieră! Facebook a oficializat primul divorț online

  de Special Arad | 7 aprilie 2015, 2:24 PM | Monden | Social Media

  0

  O femeie din New York a obţinut permisiunea judecătorului pentru a-i trimite actele de divorţ soţului ei, pe reţeaua socială Facebook, scrie Adevărul.

  Ellanora Arthur Baidoo încearcă de câţiva ani să divorţeze de soţul ei, Victor Sena Blood-Dzraku, potrivit avocatului ei, Andrew Spinnell.

  Blood-Dzraku nu vrea să fie găsit pentru a semna divorţul

  Avocatul femeii spune că el, împreună cu clienta lui, nu au putut să îl găsească pe Blood-Dzraku pentru a-i da documentele. Totuşi, Baidoo a reuşit să-l sune pe telefonul mobil, dar acesta i-a spus că nu are o adresă sau un loc de muncă stabil.

  După ce au epuizat toate celelalte modalităţi de livrare a documentelor, Spinnell a completat o aplicaţie, cerând să le livreze prin „metode alternative”, în acest caz, prin social media.

  Judecătorul Matthew Cooper a aprobat această cerere, adăugând că aceste metode, cum sunt reţelele sociale Facebook şi Twitter, reprezintă o alternativă a viitorului de livrare a unor astfel de documente.

  Cei doi soţi nu au locuit niciodată împreună

  Totuşi, inainte ca judecătorul să aprobe cererea, Baidoo a fost nevoită să demonstreze că profilul de Facebook aparţine, într-adevăr, soţului ei, şi că acesta îl accesează constant.

  Avocatul femeii spune că mariajul celor doi a început să se destrame la puţin timp după căsătorie, în momentul în care Blood-Dzraku a refuzat să participe la o ceremonie de căsătorie la care au fost invitate familiile celor doi.

  Documentele spun că soţii nu au locuit niciodată împreună, ceea ce justifică şi mai mult motivele pentru care femeia încearcă să divorţeze.

  „Nu cere bani”, a spus Spinnel, „vrea doar să-şi vadă de viaţa ei şi să obţină divorţul”. Avocatul a mai declarat că l-a contactat pe Blood-Dzraku de două ori pe Facebook, însă deocamdată aşteaptă un răspuns. Dacă acesta refuză să răspundă, judecătorul poate merge mai departe cu un divorţ implicit.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.