joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Prefectura Arad: „Ideea amenajării unui spital de campanie a fost cuprinsă și analizată în toate discuțiile organizatorice”

  de Lucian Dănilă | 1 aprilie 2020, 7:24 PM | Coronavirus | Știri Arad

  1

  Prefectura Arad ne-a remis un comunicat referitor la spitalul de campanie care urmează să fie amenajat la salonul EXPO Arad.

  „Domnul Prefect Gheorge Stoian a ținut cont de propunerea domnului Gheorghe Seculici încă de când aceasta a fost enunțată. Ideea amenajării unui spital de campanie a fost cuprinsă și analizată în toate discuțiile organizatorice avute în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, inclusiv în planul elaborat de Grupul de suport pentru Spitalul Județean Arad, coordonat de domnul doctor Gheorghe Domșa.

  Au demarat lucrările de amenajare a spațiului, acesta fiind pregătit pentru eventualii suspecți sau pentru pacienți cu forme mai ușoare ale bolii COVID-19, în urma evaluărilor pe care le vor face medicii arădeni. Acest spital de campanie va fi folosit numai dacă locurile din spitalele pregătite deja pentru pacienți COVID-19 vor fi epuizate. Sperăm că nu va fi cazul. Suntem în luptă cu acest virus de mai bine de o lună de zile, și ținem să precizăm că orele de somn ale persoanelor aflate în prima linie au fost foarte puține în acest interval”, se arată în comunicatul remis de Prefectura Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Astfel de ,spitale de campanie’ speram sa nu devina functionale.Nu au nimic uman in forma si continut.Si mai este un aspect hidos:fiind ,la fereala’ nu se poate monitoriza calitatea actului medical de catre apartinatori.Am vazut ca in SUA,decedatii de coronavirus(oare toti?)erau incarcati pe stivuitoare.O fiinta umana nu poate fi tratata in acest mod,fara a acorda un minim respect persoanei care a fost candva.Nu suntem la Stalingrad,sau ín alte ,abatoare’ ale razboiului(chiar si acolo camarazii de front au tinut momente de reculegere).Daca se va ajunge si la noi la asemenea practici,sa nu va mirati ca notiunea de respect isi va pierde „luciul” si fata de cei vii.Iar d.zeu nu va fi recunoscut nici ,cu buletinul in mana’.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.