Prefectul a emis ordine de încetare a mandatelor primarilor din Covăsînț și Almaș

  de Andrei Fuliaș | 30 January 2017, 2:31 PM | Almaş | Covăsânţ | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Știri Arad. În contextul problemelor cu legea pe care le au primarii Traian Balint (Covăsînț) și Teodor Avram (Almaș), prefectul Cosmin Pribac a emis ordine de încetare a mandatelor celor doi edili.

  Astfel, Prefectul Județului Arad, Cosmin Pribac, a emis în data de 25.01.2017 un Ordin privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, prin demisie, a mandatului domnului Avram Teodor de primar al Comunei Almaș. Ordinul a fost emis în baza referatului secretarului comunei Almaș prin care se propune emiterea sa ca urmare a demisiei domnului Avram Teodor din funcția de primar.

  Citește și: UPDATE – Condamnări în dosarul primarilor de la Șicula, Covăsînț și Almaș!

  În data de 30.01.2017, Prefectul Județului Arad, Cosmin Pribac, a emis un Ordin privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului domnului Balint Traian – Gheorghe de primar al Comunei Covăsînț. Ordinul a fost emis în baza referatului Secretarului Comunei Covăsînț prin care se propune emiterea sa ca urmare a sentinței penale nr. 400/8.12.2016 a Tribunalului Arad, pronunțată în dosarul cu nr. 3389/108/2016.

  În ambele comune, până la data organizării alegerilor parțiale, atribuțiile funcției de primar vor fi preluate de către viceprimari. Ordinele pot fi atacate la instanța de contencios administrativ în 10 zile de la comunicare.

  Citește și: EXCLUSIV – Greșeală sau mai grav de atât? Cu concursul judecătorilor Curții de Apel, primarii corupți de la Almaș și Covăsînț sunt la serviciu pentru „binele” cetățenilor

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.