ExclusivGreșeală sau mai grav de atât? Cu concursul judecătorilor Curții de Apel, primarii corupți de la Almaș și Covăsînț sunt la serviciu pentru „binele” cetățenilor

  de Alin Olteanu | 1 noiembrie 2016, 2:53 PM | Investigaţii | Topic special

  3

  Știri Arad. România este România. Și în România trăiesc tot felul de oameni. Unii care iau mită și sunt închiși, alții care iau mită și sunt liberi. În tot acest timp ne învățăm copiii să nu fure, să fie corecți, că doar așa țara asta ar putea avea o șansă. Ne e greu să le explicăm de ce e bine așa având în vedere știrile care apar zilnic despre corupția generalizată din România.
  Ei bine…. tot în acest timp, în care ne dăm de ceasul morții să găsim argumente pentru copii noștri, sistemul judiciar din România ne dă parcă peste nas (să fie clar: nu generalizăm, particularizăm!) și parcă vrea să ne arate câteodată că noi, oamenii obișnuiți, suntem niște idioți că mai credem că țara asta are vreo șansă.
  Și nu o mai lungim mult…
  Speța: Cei trei primari, de la Almaș, Covăsînț și Șicula, prinși în perioada campaniei electorale că au luat mită, doi dintre ei chiar recunoscând faptele, sunt liberi ca păsările cerului sau, după caz, ca și alți corupți neprinși încă.
  Traian Balint și Avram Teodor, primari la Covăsînț, respectiv Almaș, s-au întors la serviciu deoarece măsura controlului judiciar în care se aflau a expirat și judecătorii sau… SISTEMUL a uitat/greșit or„something very black”. Practic, SISTEMUL i-a repus pe cei doi în funcții, ca pe niște elemente care nu sunt deloc dăunătoare societății. Și când colo…
  Nu știm dacă e întâmplător sau nu că judecătorii Curții de Apel Timișoara au amânat, din 6 până pe 20 octombrie 2016, pronunțarea asupra contestației ce s-a făcut împotriva încheierii judecătorului de cameră preliminară. În 25 octombrie 2016 a expirat măsura controlului judiciar impusă celor trei edili (facem precizarea că primarul Radița de la Șicula nu a fost reales, în schimb, ceilalți doi, da). Întrebați-vă și dumneavoastră, așa cum o facem și noi, de ce dosarul nu a ajuns în cinci zile de la Curtea de Apel la Tribunalul Arad! Și întrebați-vă de ce niciun judecător nu a verificat ce se întâmplă în cazul celor trei.
  Dosarul, nici astăzi, la ora la care scriem, nu a ajuns de la Curtea de Apel la Tribunalul Arad. Iar purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Timișoara, Marius Cojocaru, a confirmat pentru Special Arad că dosarul a fost trimis DOAR astăzi către Tribunalul din Arad. Adică, la mai bine de o săptămână după expirarea măsurii controlului judiciar și interdicției de a practica profesia de care s-au folosit la comiterea faptei impuse celor trei.
  Practic, din 26 octombrie, Teodor Avram și Traian Balint sunt din nou în funcții cu largul concurs al sistemului judiciar din România. Ca să nu spunem altfel…
  Revenim.
  curtea-de-apel

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asta este Romania. Din pacate 99 % din judecatori si procurori sunt corupti si pot fi cumparati . Asa este si asa a fost tot timpul cel putin in cei 25 de ani de ,,libertate,, . Noi ca si natie suntem un popor de spagari , poate sa aiba un judecator si 1 miliard de lei vechi pe luna ca tot corupt ar fi , asta o paranteza la cei ce spun ca ,daca ar fi salarii mai mari ar mai diminua coruptia . Gresit , cum am spus noi ca natie ca si popor suntem asa , la fel ca si romii , un tigan oricat l-ai spala si l-ai imbraca tot tigan rămâne.

   +11 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.