vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Poza zilei: Lecție de bun simț al unui om al străzii vs lipsa de eleganță din Parlament

  de Mihai Todoca | 5 octombrie 2021, 2:03 PM | Foto | Strada | Topic special

  0

  (foto: Alin Tomoioagă)

  În timp ce scriem aceste rânduri, reprezentanții partidelor politice din România apelează la tot felul de invective, atacuri ascunse și trageri de mânecă într-un mod în care este suportabil să le ascultăm doar pentru că avem kilograme de lămâi la noi. Aceștia dezbat vestita moțiune de cenzură pentru demiterea lui Cîțu.

  Deși discursurile nu încetează a aminti: „Pentru români, pentru țară, noi ne luptăm…” etc. știm foarte bine că nu este vorba despre noi, amărâții care vom scoate din buzunare bani grei pentru a ne încălzi casele, pentru a ne asigura mașinile și pentru a pune ceva pe masă. Nicidecum. E vorba despre ei, despre conturile și funcțiile lor, despre puterea lor, dar și despre lipsa de eleganță și de bun simț.

  Și totuși. Totuși, un om sărman, care nu va plăti facturi enorme la gaz pentru că nu are o locuință, un om sărman care nu va plăti asigurarea la mașină, pentru că nu are una, iar de mâncare nu mai vorbim, reușește să dea o lecție de bun simț.

  Acesta s-a întins pe o bancă dintr-o stație de tramvai de la Podgoria. Dar înainte de a face asta, s-a descălțat. Un gest simplu, dar spunem noi unul puternic.

  În Parlament se sfâșie între ei, iar la Arad oamenii străzii se descalță când se întind pe o bancă. Omul se odihnește, nu știe și nici nu credem că îi pasă de politicienii care  „se luptă pentru el” din Parlament.

  243964814 2120182338121879 8572600298198786496 n

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.