Potrivit INSP, 31 la sută din totalul deceselor în urma COVID-19 au fost înregistrate în București, Prahova, Arad, Bihor și Iași

  de Special Arad | 29 septembrie 2020, 11:52 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Epidemia de COVID-19 continuă să facă victime în toată țara. Institutul Național de Sănătate Publică anunță că 34,3% din totalul cazurilor de infecţii cu noul coronavirus s-au înregistrat, în săptămâna 21 – 27 septembrie, în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Constanţa şi Braşov, notează Agerpres.

  Potrivit INSP, 31% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Prahova, Arad, Bihor şi Iaşi.

  „În 15 judeţe şi Municipiul Bucureşti se înregistrează o rată de incidenţă cumulată peste 100/100.000 locuitori”, afirmă sursa citată.

  Totodată, 1 din 25 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. „81,1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59,9% din decese au fost la bărbaţi. 95,2% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată”, arată raportul săptămânal de supraveghere al INSP.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.