Pornim cronometrul pentru începerea lucrărilor la Parcul „Sever Frențiu”. Asociația Rubio a primit avizul de la Ministerul Culturii

  de Raluca Medeleanu | 5 iulie 2022, 11:13 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  macheta în miniatură a statuii lui Frențiu / aspectul actual al parcului

  Săptămâna a început cu vești bune din partea Asociației Rubio din Arad. Aceasta a primit în sfârșit aprobarea de la Ministerul Culturii și va putea cât de curând să înceapă lucrările de amenajare la Parcul „Sever Frențiu”.

  Proiectul de punere în valoare a micului parc de pe dig, din lângă Tribunalul Arad, a început încă din toamnă, însă până acum au fost efectuați pașii „pe hârtie”, fiind ivită și o mică complicație, rezolvată apoi. Dacă inițial se credea că terenul aparține Primăriei Arad, ulterior s-a descoperit că el e în proprietatea Apelor Române, instituția cea din urmă semnând însă avizele necesare. Ultimul lucru care ținea pe loc începerea lucrărilor a fost însă obținerea acordului Ministerului Culturii, întrucât Asociația Rubio a dorit să denumească parcul după o mare personalitate din lumea artei, anume pictorul și graficianul Sever Frențiu (cele mai cunoscute lucrări ale acestuia este, pentru arădeni, vitraliile din Primăria Arad, care înfățișează Timpul și Anotimpurile). Mai mult, pe lângă simpla denumire în cinstea lui, asociația a dat la comandă și o statuie în mărime naturală, care a fost realizată de sculptorul arădean Camil Păcurar.

  Pentru toate acestea însă a fost nevoie de avizul Ministerului Culturii, document pe care Asociația Rubio l-a primit acum și astfel se estimează ca în aproximativ trei săptămâni să poată începe lucrările, mai fiind nevoie doar de autorizația de construcție de la Primăria Arad, materialele de construcție fiind deja livrate.

  Toate cuburile din beton vor fi înlocuite cu cuburi din travertin masiv, treptele de trecere între niveluri vor fi tot din travertin masiv și se va amenaja și o coborâre pentru cărucior. Nu se va tăia niciun arbore, doar se vor toaletă, fiind acum prea coborâți. În zonă va fi și o potecă de un metru lățime, pavată cu plăci de travertin, iar între plăci va fi o zonă de 15 cm din spărtură de travertin. De asemenea, banca pe care va sta statuia din bronz a lui Sever Frențiu va avea o parte din travertin lucios și una din travertin buciardat.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.