miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Porcul negru și scroafa albă se plimbară toată iarna

  de Lajos Notaros | 22 decembrie 2017, 12:11 PM | Gonzo | Topic special

  3

  Au început în Alfa.

  Era pustiu, n-au observat nici individul care îi fotografiase.

  El mergea în față, ca așa-i în neamul lor, masculul Alfa înainte, ea, modestă dar pretentioasă, după el.

  Au trecut pe mai multe treceri de pieton, nici urmă de oameni, el s-a întors spre ea și a râgâit plin de satisfacție: era o scroafă pe cinste, cu 14 țâțe, maxim dacă se poate spune așa.

  “Mergem până la Biserica sărbească?”, a întrebat-o mai mult așa ca ea să nu se simtă neglijată în mijlocul trecerii de pieton. De altfel, nu era niciun pericol, nu circulau nici mașinile, nemaivorbind de faptul că nimeni nu are curajul să lovească un porc pe trecerea de pieton. “Am văzut ieri acolo o gramădă de gunoi aruncată de la un second-hand de toată frumusețea.”, a mai completat el, gândindu-se că scroafă-scroafă, dar tot femeie este, iar femeile au așa o slăbiciune atavică pentru second-handuri.

  Dacă ar fi fost după el, se duceau direct la Târgul de Crăciun de pe Malul Mureșului, acolo e viață acum, e drept mai mult seara și doar la sfârșitul săptămânii.

  Nu e nici un pericol, din Alfa până acolo e simplu, o iei frumos pe pista de bicicletă de pe mal si cât ai zice “porcu” esti acolo.

  Ea îl știa însă mai bine decât își imagina el.

  Erau împreună de multă vreme, cam din cel de al doilea mandat al primarului de acum, de atunci tot bat drumurile prin cartiere, mai ales în week-enduri, atunci când oamenii pleacă din oraș sau se închid în case uitându-se ca tâmpiții la niste ecrane fără gust, fără miros.

  “Hai sa mergem direct la târg”, i-a zis ea galeșă, scuturându-și semnificativ toate cele 14 țâțe ale ei. “Acolo e de noi acum. Nimeni nu ne are treaba, nu ne deosebim cu mult de ei, singura diferență este că încă nu toți dintre noi avem drept la vot. Acolo e de noi, la o adică trecem pasarela până la Rațio că acolo se aruncă din belsug!

  Masculul Alfa se uita la ea plin de încântare.

  Erau amândoi pe trotuar deja când a trecut un taxi Alfa gol pe lângă ei.

  Oamenii chiar sunt proști, i-a trecut prin minte.

  În loc să meargă frumos în patru labe, să miroase, să amușine tot ce le vine în cale, să scormonească după delicatesuri, ei se închid în case și mașini, în miros de plastic si circuite electrice care îți scurtcircuitează pe loc creierul.

  “Nu-i nimic”, a spus apoi, brusc înseninat, cu voce tare către perechea cu 14 tâțe care se freca tandră de el pe toată lungimea clisei ei de pe dreapta.

  “Va veni si vremea noastră. Încă un mandat și gata, primim cu toții drept de vot, n-au ce să ne mai facă!”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.