„Pop-rock simfonic” a atras și în acest an un public numeros | Foto • Video

  de Raluca Medeleanu | 24 June 2022, 12:34 PM | Cultură | Muzică | Știri Arad | Topic special

  0

  Evenimentul estival devenit deja tradiție la Arad, spectacolul de pop-rock simfonic al Filarmonicii Arad și invitații, a adunat un public extrem de numeros joi seara, în parcarea dinspre podul Decebal a Ștrandului Neptun.

  Deși eleganța ambientului a fost compromisă anul acesta din cauza tarabelor, meselor, băncuțelor și umbrelelor pregătite pentru un eveniment dintr-un alt registru (Festivalul Berii, care începe astăzi), spectacolul oferit de instituția de cultură arădeană a fost chiar superior din punct de vedere a prestației artiștilor și sonorizării, în comparație cu edițiile din anii trecuți, lucru resimțit și prin intensitatea aplauzelor.

  „Prietenii, genialii și exhaustivii din această seară”, i-a prezentat Zoli Lovas pe membrii Orchestrei Filarmonicii Arad, despre care spune că sunt cei cu care și-a făcut și el debutul muzical (amintind aici de evenimentul „Tu ești primăvara mea”, un real succes organizat alături de Q Band la Filarmonică). Zoli a îndemnat publicul să nu-și pună nicio centură de siguranță și să-și deschidă sufletele pentru a se bucura din plin de interpretarea în stil simfonic al unor melodii celebre precum „Jump” de la Van Halen, „She’s got the Jack” de la AC DC, „The Winner Takes It All” de la ABBA, „Hallelujah” de la Leonard Cohen, ori „Smoke On The Water” de la Deep Purple.

  Invitata specială, „o doamnă extraordinară și exotică” după cum a descris-o Lovas, a fost italianca Emanuela Loffredo, care a ieșit mai ales în evidență cu interpretarea melodiei „Cançao do Mar”, semnată de Frederico de Brito și Ferrer Trindade. Trebuie menționat că Loffredo a fost premiată, anul trecut, alături de Kimen Farias la „European Latin Awards”.

  Pe de altă parte, vocea intensă a lui Mario Florescu s-a remarcat pe celebrele melodii de la Phoenix. Și pentru că vorbim totuși de Filarmonică, chiar dacă seara a fost dedicată stilurilor pop și rock, nu putea lipsi din program și o compoziție clasică: Simfonia a V-a de Beethoven, însă într-o interpretare aparte.

  Corul Filarmonicii a fost dirijat de Daniel Rădoiaș, iar întregul spectacol de maestrul Giuseppe Carannante, tot din Italia.

  Seara s-a încheiat cu un recital antrenant oferit de Mario Band (Mario Florescu – voce, percuție, Cosmin Harbei – chitară, Radu Panici – bas, Alex Florescu – percuție și Radu Rotaru – claviaturi).

  Acesta a fost penultimul spectacol al stagiunii Filarmonicii Arad, ultimul fiind planificat pe data de 30 iunie și se promite a fi memorabil: Carmina Burana de Carl Orff.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.