duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pompierii arădeni, în alertă în contextul codului galben de vânt și de ninsori

  de Lucian Dănilă | 5 februarie 2023, 2:10 PM | Știri Arad

  0

  În data de 05.02.2023, în intervalul orar 08:00 – 14:00, în contextul atenționării meteorologice COD GALBEN de viscol și ninsori, pompierii militari arădeni au intervenit pentru:

  ▶️ degajarea unui copac căzut pe alee, pe strada Haiducilor;

  ▶️ degajarea unor elemente de construcție căzute de pe acoperișul unui bloc de locuințe peste un autoturism, pe Strada Moților;

  ▶️ îndepărtarea unei bucăți de tablă desprinsă de pe acoperișul stației de autobuz, din zona 6 Vânători;

  ▶️ degajarea unor elemente de construcție care prezintă pericol de cădere de pe fațada unui bloc de locuințe, pe Calea Aurel Vlaicu.

  La intervenții a fost alertat Detașamentul de Pompieri Arad cu următoarele forțe și mijloace:

  – o autospecială pentru descarcerare;

  – o autospecială pentru salvare la înălțimi;

  – o autospecială de lucru cu apă și spumă;

  – Un efectiv de 9 subofițeri

  În urma acestor evenimente au fost înregistrate strict pagube materiale.

  De asemenea, menționăm că în perioada 04.02.2023, ora 21:00 – 05.02.2023 ora 08:00, pompierii arădeni nu au fost solicitați să intervină pentru acțiuni în sprijinul comunității, în contextul atenționării meteorologice COD GALBEN.

  Totodată, având în vedere că avertizarea meteorologică se menține și astăzi, până la ora 18:00, vă atragem atenția asupra următoarelor:

  ❗️Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă.

  ❗️În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

  Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  Pompierii militari arădeni monitorizează permanent situația din teren și sunt pregătiți să intervină la noi solicitări.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.