Pompieri din trei județe mobilizați la un incendiu de mari proporții în Constanța. 250 de oameni au fost evacuați, 36 de mașini avariate

  de - | 16 December 2021, 8:27 AM | Naţional

  0

  (foto: Alexandra Dobre )

  Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii din trei judeţe: Constanţa, Călăraşi şi Ialomiţa. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Incendiul a izbucnit la ora 00:58, în noaptea de miercuri spre joi (15/16 decembrie) la un ansamblu de locuinţe situat pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu 6 din municipiul Constanţa.

  Deoarece era vorba despre cinci scări de bloc şi peste 200 de locatari, ISU Dobrogea a activat Planul Roşu de Intervenţie în jurul orei 1.52.

  Conform primelor informaţii, incendiul ar fi izbucnit din demisolul blocului, de la două autoturisme parcate acolo.    Pentru stingerea incendiului au intervenit aproximativ 200 de pompieri cu 35 de autospeciale. În sprijinul ISU Dobrogea au sosit şi echipaje ale ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa.

  Şase persoane au fost transportate la spital cu diferite afecţiuni (intoxicate cu fum sau arsuri).

  250 de oameni au fost evacuaţi, dintre care peste 70 de copii. Majoritatea persoanelor au fost evacuate de salvatori cu ajutorul autoscărilor, mulţi locatari fiind adăpostiţi pe terasa blocului.

  36 de maşini au fost avariate. 25 dintre acestea fiind parcate la demisol, iar 11 fiind parcate în apropierea clădirii.     La ora 04:30 a fost dezactivat Planul Roşu de Intervenţie.

  Citeste mai multe pe: adevărul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.