vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Polonia cere bani de la Uniunea Europeană pentru găzduirea refugiaților din Ucraina

  de Special Arad | 28 aprilie 2022, 11:57 AM | Internaţional

  0

  Polonia a cerut fonduri suplimentare de la Uniunea Europeană pentru a contribui la finanţarea eforturilor pentru găzduirea milioanelor de refugiaţi veniţi din ţara vecină Ucraina, invadată de forţele ruse. Premierul polonez Mateusz Morawiecki a spis că ţara sa tratează soldaţi ucraineni răniţi şi şi-a deschis „uşa şi inima” pentru peste 2,5 milioane de refugiaţi din Ucraina.

  Polonia are nevoie de bani pentru a contribui la finanţarea acestui efort, dar până acum UE „nu a plătit niciun cent” pentru îngrijirea refugiaţilor, a adăugat şeful executivului polonez, relatează dpa, citată de Agerpres. Varşovia caută să aibă parte de un tratament corect, a spus el, adăugând că Turcia a fost sprijinită cu miliarde de euro în timpul ultimului val de refugiaţi şi că în prezent Polonia merită asistenţă de la UE.

  Poliţia de frontieră poloneză a anunţat marţi că Polonia a primit aproximativ 2,96 milioane de refugiaţi care au fugit de războiul din Ucraina, începând din 24 februarie. Referitor la chestiunea dependenţei Europei de gazul rusesc, premierul polonez a amintit că Varşovia a avertizat în mod repetat Germania cu privire la gazoductele dinspre Rusia, însă sfaturile sale au fost ignorate.

  Polonezii nu şi-au făcut niciodată iluzii despre politicile Kremlinului şi consecinţele acestora, dar „mai bine mai târziu decât niciodată”, a încheiat Morawiecki.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.