Polițiștii locali i-au amendat pe arădenii care au parcat ilegal pe locurile pentru persoanele cu handicap

  de Special Arad | 22 februarie 2021, 5:43 PM | Știri Arad

  1

  În ultimele zile, polițiștii locali au întreprins mai multe acțiuni de constatare și sancționare a conducătorilor auto care au imobilizat neregulamentar autovehiculele, pe loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități, fără a deține legitimații (carduri) eliberate și utilizate în conformitate cu prevederile actului normativ nr. 448/2006, cu completările și modificările ulterioare.

  Șoferii care ignoră normele prevăzute în Legea nr. 448/2006 – privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap au fost sancționați contravențional, fiind aplicate inclusiv măsuri complementare de ridicare a vehiculelor.

  Au fost aplicate 21 amenzi în valoare de 17.580 lei pentru nerespectarea normelor legale privind imobilizarea neregulamentară a autovehiculelor, respectiv parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap.

  Acțiunile polițiștilor locali vor continua, sens în care, ocuparea abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități va primi cel mai prompt răspuns, dacă este sesizată telefonic, la Dispeceratul DGPL  (025-939- apel gratuit).

  În evidențele Primăriei Municipiului Arad figurează aproximativ 4.000 de concetățeni înscriși în registrul persoanelor cu handicap.

  Ocuparea unui loc de parcare rezervat acestora este posibilă doar în  cazul persoanelor care dețin “card-legitimație de parcare pentru persoanele cu handicap. Acest card îndreptățește titularul la utilizarea locurilor de parcare special amenajate, iar atunci când este utilizat, cardul-legitimație trebuie afișat în partea din față a vehiculului (parbriz), astfel încât, să fie clar vizibil pentru verificare“, transmit reprezentanții Primăriei. 

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.