Rețea de vaccinări fictive, destructurată. Un medic şi zeci de asistenţi au fost duși la audieri

  de Special Arad | 14 octombrie 2021, 8:04 PM | Naţional

  0

  Peste 80 de persoane din localităţile prahovene Sinaia, Buşteni şi Valea Călugărească, dar şi din alte comune din judeţ, au dat bani ca să obţină certificate false de vaccinare anti COVID.

  Toţi au fost racolaţi de o reţea de asistenţi şi medici de familie din Prahova care au dezvoltat doar în câteva săptămâni un sistem complex prin care ofereau contra cost, evident, certificatul de vaccinat oamenilor care aveau nevoie urgentă de un astfel de act.

  A fost pur şi simplu o explozie de astfel de solicitări în special în perioada concediilor de vară, dar şi ulterior, venit din partea celor care pleacă la muncă în străinătate.

  Între 300 de lei şi 1000 de lei costa actul fals de vaccinare anti COVID, iar preţul varia în funcţie de aspectul fizic al solicitantului, dar şi de modalitatea de fentare a sistemului.

  Potrivit unor surse judiciare, medicii şi asistenţii implicaţi în această reţea foloseau trei căi: certificatul de vaccinare era obţinut prin neprezentarea la centrul de vaccinare, iar în acest caz, taxa era mai mare, apoi, în alte situaţii, solicitantul era injectat cu ser fiziologic, iar serul vaccinului era aruncat la chiuvetă, iar cea de-a treia modalitate şi cea mai des folosită era doar o mimare a actului de vaccinare, omul pur şi simplu se aşeza pe scaun, iar asistenta se prefăcea că injectează substanţa.

  35 de persoane au fost aduse la audieri la sediul Parchetului, imediat după percheziţii, iar printe aceştia se afla şi unul dintre medicii implicaţi în reţea. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Poliţiei Prahova, acuzaţiile din această cauză sunt de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic şi uz de fals. Ancheta este la început şi nu este exclus ca pe lângă suspecţii cunoscuţi până acum, să fie identificaţi şi alţii, spun sursele citate.

  Sursă Adevărul

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.