vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Polițiștii locali din Arad vor fi monitorizați în timp real printr-o aplicație cu GPS

  de Raluca Medeleanu | 4 octombrie 2019, 12:54 PM | Știri Arad

  0

  Adrian Toma – directorul general al Poliției Locale Arad – a prezentat astăzi, alături de primarul Călin Bibarț, noua aplicație prin care se dorește îmbunătățirea acțiunilor pe teren pe care le desfășoară polițiștii din diferitele departamente care aparțin de Poliția Locală Arad.

  Aplicația nu a fost realizată printr-un contract cu o firmă privată, ci de IT-știi din cadrul Poliției Locale, iar prin intermediul ei Adrian Toma este de părere că se va putea face mult mai eficientă evaluarea profesională a agenților și că se va putea analiza mult mai ușor dacă anumite trasee stabilite pentru patrulare sunt distribuite corect.

  Polițiștii locali vor fi monitorizați în timp real prin intermediul telefonului de serviciu pe care aceștia sunt obligați să îl aibă asupra lor, locația lor fiind semnalată prin GPS pe aplicația care are atât variantă mobilă cât și una de desktop. Fiecare divizie este identificată sub un steag de o anumită culoare (de exemplu, albastru este serviciul rutier), iar dacă vreun agent depășește perimetrul în care ar trebui să se afle, se emite o alertă. De asemenea, tot prin aplicație, superiorii agenților pot afla ce misiune are fiecare agent identificat pe harta interactivă. Accesul la aplicație va fi limitat, crescând o dată cu funcția ierarhică a fiecărui angajat din cadrul Poliției Locale.

  Adrian Toma a afirmat că este un proiect pilot pentru Poliția Locală Arad, dar care în viitor ar putea fi implementat și pe telefoanele altor departamente ale Primăriei Arad.

  72245996 615862545902205 5275920934300024832 n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.