sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Polițiștii locali din Bacău solicită spor pentru că fac „febră musculară” la degete din cauza tastaturii și pentru că stau prea mult pe scaun

  de - | 27 octombrie 2022, 2:03 PM | LOL | Naţional

  1

  (foto: Facebook / Poliția Locală a Municipiului Bacău)

  Ziarul de Bacău scrie că șefii Poliției Locale din Bacău solicită Primăriei să acorde angajaților instituției spor pentru – cităm din documentul apărut în presă – „risc de solicitare musculo-osteo-articulară a articulațiilor mici distale ale membrelor superioare, necesară gestualității specifice în cursul redactării documentelor, notelor și adreselor pe PC”. Într-un alt paragraf se evidențiază același risc, dar de data aceasta e vorba de „SUPRAsolicitare” și se mai scoate în evidență „riscul de solicitare psihosenzorială (atenție, văz, memorie), având în vedere specificul activității”. De asemenea, printre riscuri se menționează și „poziția șezândă prelungită”.

  Alăturat cererii, conducerea Poliției Locale Bacău a atașat o serie de buletine de determinare prin expertizare a locului de muncă emise de Direcția de Sănătate Publică Bacău, potrivit Ziarul de Bacău. Acestea au fost făcute pentru sediul central al instituției, dar și pentru diverse compartimente.

  document dsp 2

  Plângerea Poliției Locale din Bacău nu se oprește aici.

  Într-un alt „Buletin de determinare prin expertizare a locului de muncă”, se arată că agenții – de poliție – pot fi infestați „cu diverși agenți microbieni” în timpul studierii dosarelor.

  document DSP 1

  Sursa: ziaruldebacau.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.