Polițiștii continuă activitățile de prevenire a bullying-ului. De data aceasta la Școala „Adam Nicolae” și la Liceul „Iuliu Moldovan”

  de Special Arad | 9 martie 2022, 2:37 PM | Educaţie

  1

  Comunicat. În ziua de 8 martie, politiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu cei ai Compatimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat o activitate educative-preventivă cu elevii Școalii Gimnaziale „Adam Nicolae” și cu cei ai Liceului Tehnologic „Iuliu Moldovan”, din municipiul Arad, pentru creșterea siguranței școlare în unitățile de învățământ preuniversitar și pentru prevenirea faptelor de delincvență juvenilă.

  Scopul acestei acțiuni este de a crește siguranța elevilor în unitățile de învățământ, prin identificarea elevilor aflați în situații de risc victimal sau infracțional, prelucrarea cu aceștia a prevederilor legale privind răspunderea contravențională și penală a minorilor, precum și pentru efectuarea unor sesiuni de informare cu privire la prevenirea și combaterea fenomenului de bullying în rândul elevilor.

  Accentul a fost pus pe necesitatea eliminării din comportament a oricăror forme de violență (bullying, cyberbullying).

  Precizăm faptul că, agresivitatea de tip bullying nu coincide doar cu acte de violență verbală sau fizică, ci este un proces care poate fi de durată și care duce la excluderea victimei dintr-un grup, dorința de a nu mai frecventa școala, scăderea dorinței de socializare sau, mai grav, diverse afecțiuni psihice sau fizice, totodată căutându-se soluții la problemele cu care tinerii se pot confrunta, acesta fiind una din modalitățile de prevenire a victimizării.

  La activități au participat 65 de elevi și 4 cadre didactice, aceștia oferind un feed-back pozitiv, atât elevii, cât și cadrele didactice, manifestând implicare și un real interes pentru a preveni și combate actele de violență comise în școală sau în zona adiacentă.

  Aceste activități vor continua și în perioada următoare în mai multe unități de învățământ din municipiul și județul Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.