joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Polițiștii au vorbit elevior Școlii Gimnaziale „Caius Iacob” despre siguranța în mediul online

  de Special Arad | 5 iunie 2019, 12:18 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  În această săptămână, 3 – 7 iunie, Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară mai multe activități cu caracter informativ-preventiv în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalității”.

  Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Arad au participat, ieri, la o întâlnire cu elevii Școlii Gimnaziale „Caius Iacob” din Arad, profesori și inspectori ai D.G.A.S.P.C., în contextul căreia elevii au fost informați despre pericolele pe care le pot întâlni în mediul online.

  Astfel, elevilor le-au fost prezentate filme sugestive cu privire la modul în care poate fi afectată siguranța utilizatorilor de rețele de socializare, atunci când acceptă cereri de împrietenire de la persoane necunoscute sau fac publice informații personale. Datele obținute prin rețelele de socializare pot fi folosite de către persoane care au activități în sfera infracțiunilor asociate criminalității organizate, a traficului de persoane sau a furturilor din locuință.

  De asemenea, au fost prezentate cazuri concrete în care adolescenții au fost implicați fie ca autori ai unor fapte infracționale, fie ca victime.

  La această întâlnire au participat 68 de elevi, activitățile de prevenire continuând pe tot parcursul acestei săptămâni, pe linia violenței în familie și a delincvenței juvenile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.