vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Polițiștii au prins un turc cu document falsificat, la vama Nădlac

  de Special Arad | 23 iulie 2018, 11:38 AM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  imagine cu scop ilustrativ

  Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetățean turc care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de un document turcesc falsificat.

  În data de 23.07.2018, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II-Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean turc, şofer al autoturismului marca Audi, tip A7, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport turcesc.
  Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că fila informatizată din documentul prezentat la control este falsă, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul instituției, pentru cercetări.
  În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățeanul turc C.C., în vârstă de 32 de ani și a intrat legal în țară în România, în baza documentului personal.
  Tânărul a declarat că a obţinut documentul falsificat de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, plătind suma de 1.700 euro şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Italia şi nu avea o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

  Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi i-au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.