marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Polițiștii au făcut o donație de zeci de kilograme de alimente pentru Arhiepiscopia Aradului

  de Special Arad | 5 august 2020, 1:10 PM | Știri Arad

  0

  (foto: IPJ Arad)

  Lipsa rezervelor de sânge i-a făcut pe cei de la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad să ceară ajutorul arădenilor. Imediat după anunțul acestora arădenii au răspuns prompt și au început să doneze. Printre aceștia, la donare s-au prezentat și polițiștii. Mai mult de atât, aceștia au continuat cu încă un gest de omenie la Arhiepiscopia Aradului.

  Comunicat: Zilele trecute, poliţiştii arădeni au răspuns prompt, solicitării cadrelor medicale la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad,  care au tras un semnal de alarmă cu privire la nevoia stringentă de sânge .

  Astfel, dincolo de misiunile profesionale, zeci de poliţişti, de la toate serviciile inspectoratului s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad şi au donat sânge, atât de necesar  pentru a salva vieţi.

  Pentru ca gestul să aibă o continuitate şi să se transpună concret în ajutor  şi pentru persoanele care au nevoi medicale, dar şi pentru cele care au nevoi materiale, s-a decis ca  bonurile valorice primite să fie folosite pentru  achiziţionarea de alimente destinate acestora din urmă.

  „Concretizarea acţiunii s-a făcut printr-o firească colaborare cu Arhiepiscopia Aradului, gestul poliţiştilor venind şi ca un răspuns la acţiunea Arhiepiscopiei care, în această perioadă dificilă pentru întreaga societate, au donat măşti confecţionate de către maicile din mănăstirile judeţului şi au pregătit porţii de mâncare, tuturor forţelor de ordine şi cadrelor medicale care şi-au desfăşurat activitatea în prima linie”, au transmis reprezentanții IPJ Arad cu privire la cele două acțiuni.

  Poliţiştii I.P.J. Arad au achiziționat zeci de kilograme de produse alimentare şi legume  pe care le-au donat pentru  a intra în posesia celor mai puţin norocoşi dintre semenii noștri. Toate produsele vor fi folosite pentru prepararea meniurilor  şi a pachetelor cu hrană, prin grija şi efortul Sectorului social-filantropic  al Arhiepiscopiei Aradului,  unde, la Cantina socială Sf. Ierarh Nicolae, peste 140 de persoane  beneficiază zilnic de asigurarea meselor, asistenţă socială şi spirituală .

  „Demersul poliţiştilor arădeni este o continuare firească  a menirii şi misiunilor zilnice a tuturor celor care se află în slujba comunităţii,  un gest de recunoştinţă pentru toţi semenii noştri . Cooperarea şi solidaritatea sunt cele mai importante lucruri, mai ales acum, în această  perioadă. Noi suntem doar câţiva dintre cei mulţi din societate care punem umărul astfel încât să trecem cu bine prin această situaţie grea. Considerăm că acţiunea noastră este un gest firesc, de empatie și responsabilitate, iar mâinile iubirii, de ajutor, mai ales în momente dificile, ar trebui să ne fie lecţii de viaţă, să ne înveţe că bunătatea  şi generozitatea se întorc întotdeauna!”, a fost mesajul celor de la IPJ Arad.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.